Daisy’s verhuizing

Controlevragen:

  • Waar eet Daisy
  • wat is haar ontsnappingsplek.

Daisy’s baasje schakelde mijn hulp in. Ze zitten midden in een verhuizing en Daisy was daar nogal onrustig over. Ze vermoedde dat ze daar onzeker van werd en wilde graag dat Daisy gerustgesteld werd.

18052366_1322965024477720_11186496_oEerst de controlevragen, Daisy liet als eetplek een plek zien bij een ronde deurboog naast de trap die omhoog gaat, binnen maar vlak bij de buitendeur. Daisy eet inderdaad bij de trap in het benedenhalletje vlak bij de buiten deur. De andere hond des huizes eet buiten.

Wat is haar ontsnappingsplek. Om te ontsnappen moet ze door bosjes duiken bij de muur  in het hoekje aan de linkerkant naast de poort. Door bosjes met witte bloemen.

Daisy werd erg onrustig van het inpakken van de spullen, ze zegt dat ze het eerder heeft meegemaakt en dat “ze niet meer terug kwamen” Ook het steeds wegrijden van de auto maakt haar daardoor zenuwachtig. Natuurlijk heb ik geprobeerd haar gerust te stellen en uitgelegt dat Haar baasje echt niet zonder haar ging en te gewoon mee ging als alles klaar was. Dat eerst het nieuwe huis ingericht moest worden. Ze vroeg zich af of ze daar ook wel zo’n mooie uitkijkplek zou hebben want die ze nu had vond ze heerlijk. Lekker op straat kijken wat daar allemaal gebeurd. Ze heeft een mooie hoge plek waar ze alles goed kan overzien. Ook liet ze me een lichtje zien wat haar ontzettend fasineerde. Een wit lampje hoger in de lucht, alsof het zweefde. Niks bijzonders mee hoor maar dat wilde ze gewoon even kwijt. hihi.

18042908_1322211427886413_512278925_oHaar baasje vertelde me in de terugkoppeling dat ze graag boven op het balkon ligt waar ze de gehele straat kan overzien, zodra er iets langs komt moet ze altijd even checken natuurlijk wat er voorbij komt. Als lampje dacht ze misschien de lampjes in de trap. Nee zei ik dat absoluut niet, het is een lampje los in de lucht buiten. Het baasje stuurde me de volgende foto vanaf haar favoplek op het balkon. Het huis tegenover heeft een lantarenpaal/ lamp die zo in het donker staat door het donkere dak dat het lijkt alsof hij zweeft boven het huis.

Grappig hoe dieren dingen zien en wat ze dan bezig houden, ik moest er in elk geval wel om lachen en vond het te leuk om niet te delen. Daisy kwam in het gesprek een beetje over als een fladderaar, ze kwam en ging weer even en dan kwam ze weer wat vertellen en dan ging ze weer even. Lastig om haar vast te houden voor een rustig gesprek maar ik denk dat ze de boodschap van het verhuizen wel heeft begrepen. Ik begreep van haar baasje dat ze vandaag en gisteravond tot 2 keer toe zelf was gekomen om te spelen, iets wat ze normaal gesproken niet doet. Soms is ze wel tot een spel te verleiden maar uit zichzelf komt ze eigenlijk nooit. Nou hopelijk is ze opgelucht.

Maar het verhaal was nog niet klaar, want er kwam nog iemand even wat zeggen. Totaal onverwachts kwam 1 van de andere (overleden) honden voorbij, Zara. Zara zit bij ons heel diep want haar verhaal is meer dan treurig te noemen. Zara was een gedumpte oude fokteef, die na haar rescue hier mocht bijkomen en lekker mocht rentenieren.  Ze kwam bij me op de cursus en geen onbekende voor me. Het was een heerlijk beest die op hoge leeftijd toch nog best prima mee kon komen in de les.  Ja ook ik had haar echt lief. Toch had ik totaal niet op haar gesprekje gerekend en raakte het me diep dat ze daar zo ineens was. Helaas is ze door een trieste samenloop van omstandigheden in een situatie terecht gekomen die je geen enkele hond toewenst. Bij een wandeling heeft een ongelukkig incident plaatsgevonden waardoor ze in beslag genomen is en uit de opslag is ze niet meer levend uitgekomen. De Nederlandse opslag is een waardeloze plek voor een hond, de Curacaose opslag is een hel… Dat gun je zelfs je grootste vijand niet.

Zara heeft geen afscheid kunnen nemen van haar geliefde baasje en dat kwam ze nog even doen. Het speet haar zo dat ze dat niet heeft kunnen doen. Over het incident zei ze Tja het was dom en niet zo bedoeld maar ze zat nu op een goede plek en kwam regelmatig nog even langs. Pfffff zie het dan maar droog te houden..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *