Spencer de rokkenjager

Spencer is een yorkie van 15 en zijn baasje kan zijn gezondheid en humeur niet meer zo goed inschatten. Ze vraag zich af of hij pijn lijdt en nog wel gelukkig is. Ook gaat de familie binnenkort op vakantie en heeft Spencer proef gedraaid bij een pension. Het baasje wil graag weten of hij het daar wel leuk vond en vraagt of ik hem wil vertellen dat hij binnenkort nogmaals gaat en dat ze hem echt weer op komen halen.

controlevragen:

  1. waar eet hij, bij de eetkamertafel en zijn bakje schuift hij steeds verder onder de stoel. Terugkoppeling klopt
  2. favo baasje is dat de man of de vrouw, dat was geen eenduidig antwoord, zelfs met de ja of nee vragen gaf hij bij beide (is het de man, is het de vrouw)  ja aan..  Dan moet je gaan kiezen (wat ik altijd heel lastig vind) en ik koos voor de man. Terugkoppeling: De vrouw is echt zijn baasje. Spencer en zij waren samen voordat de man in beeld kwam. Vroeger was het water en vuur de man en Spencer maar tegenwoordig niet meer.
  3. Favo ligplaats. Op de bank in de rechterhoek op een kussen. Terugkoppeling: Dat was altijd zijn favo plaats maar sinds de kleine er is ligt hij meer onder een stoel en mogen de honden niet meer op de bank. Maar je hebt wel gelijk als dat altijd zijn favo plek was. (ik zeg lekker weer op de bank laten hihi)

Spencer kwam gelijk heel warm binnen, genoot van het gesprek en was goed spraakzaam. Hij geniet nog vol op van de geuren en geluiden, zien deed hij niet meer. Hij was van plan om er nog wel eventjes te zijn hoor. Het is een taaie rakker die echt niet zomaar op gaat geven. Baasje moet zich geen zorgen maken, ik blijf nog wel even.. Wel gaf hij aan pijn te hebben aan zijn ruggengraat. Stijf en slecht te bewegen vanaf schouders tot midden rug. Maar nog wel leefbaar hoor, ik word gewoon wat ouder en stijfjes. Zijn baasje gaf aan dat dat inderdaad wel kon kloppen, ze kon inderdaad zien dat zijn rug niet helemaal oke meer was en gaat het laten checken bij de dierenarts.

Het pension vond hij super, er was een chihuahua meisje waar hij wel gek op was, die vond hij wel leuk, maar of ze hem ook leuk vind… weet ik niet haha hij vond het wel spannend in elk geval. Mooie ouwe snoeperd, dit gaan we nog even navragen. Ik heb hem voorbereid op de komende logeerpartij en hij vond het prima. Fijn dat hij weet dat hij echt weer opgehaald word, hij vermaakte zich intussen. ( intussen hebben we navraag gedaan, er waren die dag alleen maar wawa-mannekes, geen rokkejager dus maar een broekenjager, hihi)

Dan was er nog een vraag over de buitenkennels waarom hij daar niet meer in ging liggen. Daar is hij een tijdje terug geschrokken van een windvlaag en een knal. Dus dat is niet meer zo’n fijne plek. Wellicht dat het met training weer een veilige plek gaat worden.

Dan was er nog een dingetje… Of ze even de andere hond met de witte voetjes in de gaten konden houden.. iets met tanden en niet leuk. Ik dacht dat er een volwassen hond was in huis met witte voetjes die wellicht tandproblemen hebben kon. Maar er bleek een nieuwe fosterpup te zijn met witte voetjes die hem steeds hapt. Die veel zijn bekkie gebruikt en waar Spencer niet van gediend is. Als ik dit dan weer terug hoor moet ik zo vreselijk lachen om het feit hoe duidelijk ze in dingen kunnen zijn. Wat een heerlijk kereltje is dat dan toch om zo lekker te kletsen.

Nou lieve Spencer, geniet nog een tijd van je oude dag, heerlijk om even met je te mogen kletsen! Hou je taai!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *