Pasteitjes voor Gabber

 • Waar heeft hij een litteken
 • heeft hij wel of niet een extra teen aan zijn achterpootjes
 • wat eet hij graag als snack
 • hoeveel drinkt hij op een dag
 • wat doet hij als hij gek doet
Gabber stond al een tijdje op stapel maar het kwam er nog niet van. Ik was druk met het behalen van mijn Duitse toestemming om hier in de Harz ook weer dierentrainingen te mogen geven. Na het behalen van de examens moest natuurlijk de hondenschool weer opgestart worden en in de opstartdrukte kwam het er gewoon niet van.
Vandaag (11-2) was het dan zover, een gesprek met Gabber. Gabber is de 2e oefencase die ik na het behalen van het communiceren certificaat gedaan heb. Voor mij is het nog geen routine en het kost me nog vrij veel moeite om me te blijven concentreren. Nog niet doorgewinterd zeg maar.
Gabber begon te vertellen: ik ben een wijze oude man en ik heb een goed leven gehad. Hij liet me plaatjes zien van een mooie vrij groene en verzorgde tuin met veel tropische planten en een gele muur. De plek voelde fijn. Zijn mens was een oudere man. Hij was oke, we waren vrienden.
Hoe het veranderde en waarom hij op straat terecht kwam werd me niet geheel duidelijk. De man werd ziek en daarna werd alles anders. Ik weet dan ook niet of hij zelf is weggegaan omdat hij geen eten meer kreeg of dat hij door familie gedumpt is. Omdat dit gedeelte verder niet meer te controleren is heb ik ook niet meer geprobeerd om daar achter te komen en zijn we over andere dingen gaan kletsen.
Ik vroeg hem wat eet je het liefst? Direct liet hij me een plaatje van een pasteitje zien. Ik moest lachen, bedoel je echt een pasteitje? Ja met zo’n lekker kartelrandje en bij het uitspreken er van kreeg ik het gevoel van een hele volle mond alsof hij hem in een keer had opgegeten, kreeg ik een heel glunderend en vrolijk gevoel en hoorde ik hem snuiven. Hahaha dit was echt meer dan grappig.
Wat doe je als je blij bent, kan je me dat laten zien? Gabber hupst gek, niet zoals de meeste honden doen, maar door gewicht te verplaatsen van de linker kant op de rechterkant, als een tinnen soldaatje. Een beetje stijfjes maar heel schattig.
Zijn litteken zit links achter richting heup/ flank. Het is geen streep of winkelhaak maar een groter rond tot driehoekkige vorm. Hij was er aan gekomen omdat hij tegen een oude roestige paal van een oud tuinhek was gelopen. Niks ernstigs, zijn mens had het goed verzorgd.
Zijn tenen.. Ik dacht 2 extra tenen maar het zou er net zo goed 1 kunnen zijn, aan zijn linker achterpoot, andere poot kon ik niet goed zien.
Water drinken, was ik eigenlijk vergeten te vragen maar mijn gevoel zegt dat hij veel water drinkt.
Terugkoppeling van huidige baasje:
”Hij word heel blij van een varkensoor, pasteitje heeft hij hier nog nooit gehad maar ik ga het vandaag voor hem kopen om uit te proberen.”
Ik vond dit zelf te grappig eigenlijk omdat dit voor mijn gevoel het meest overtuigend binnen kwam! Ik ben dan ook erg benieuwd als hij een pasteitje krijgt hoe zijn reactie zal zijn. Zou hij het in een keer in zn bek stoppen en snuivende geluiden maken?
”als hij blij is hupst hij inderdaad gek en ik ga het voor je filmen” ik ben benieuwd naar het filmpje want wat hij liet zien was vrij specifiek en met een bepaald ritme van het tikken van zijn nagels.
Water drinkt hij heel veel
Zijn litteken zit inderdaad links achter tussen heup en flank en is inderdaad rond/ driehoekig.
Zijn tenen kloppen niet helemaal, Hij heeft inderdaad links achter 1 teen (geen 2) en heeft er aan de rechter achtervoet ook 1.
Al met al ben ik totaal niet ontevreden over dit gesprek. Hier en daar niet geheel nauwkeurig (de tenen) maar de grootste lijn klopt. En ik ben echt heel benieuwd naar zn pasteitje… Wat zal ik lachen als hij hem totaal niet lust. hihi

Mijn allereerste gesprek, Hailey

Het enige wat ik bij haar kreeg was een foto en 5 vragen, geen naam omdat dat het antwoord van 1 van de vragen al kon verraden en dat in dit geval mogelijk herkenning kon geven. Iets wat ik niet wist maar toen ik vroeg om haar naam kreeg ik gewoon geen antwoord dus moest ik het zonder doen. Had ik haar naam geweten had ik haar waarschijnlijk herinnerd en zo haar geschiedenis kunnen achterhalen.

 1. had ze een halsband om toen ze werd gevonden?
 2. was ze jong of volwassen toen ze werd gevonden?
 3. hoe komt ze aan haar naam?
 4. is het een speelse hond?
 5. heeft ze snel vertrouwen in mensen?

Toen ik de foto kreeg begon ze eigenlijk gelijk te praten, ze vond best dat dat nu nu nu kon. Toen ik zei dat ik het nog moet leren dus me eerst moest voorbereiden was ze het daar niet mee eens en begon vast dingen te zenden. Eigenlijk overviel me het een beetje en was ze behoorlijk in our face. Het allereerste wat ik dacht was je bent vernoemd naar het kleinkind van de degene die de foto stuurde maar dat heb ik weggewuifd omdat me dat te voor de hand liggend leek omdat ik wist dat ze een hondje vernoemd had naar haar kleinkind… Ze bleef me plaatjes sturen van cactussen en houten schotten en dat ze mensen niet vertrouwd. Ik zie haar wel heel graag spelen, laag op de poten rondjes rennen maar naar mensen toe heel afwachtend en argwanend. Tot ze je vertrouwd, dan is ze erg in your face.

Bij navraag bleek dit te kloppen. Ze is idd gevonden tussen cactussen en hout, heeft zeer weinig vertrouwen in vreemden, maar eenmaal vertrouwen is ze idd erg in to your face en dwingend. Ze is inderdaad vernoemd naar het kleinkind van de fotostuurster. Ze is heel speels.

Wat niet klopte was haar leeftijd, ze is als pup gevonden en ik dacht dat ze jong volwassen was. Ook zag ik haar met een oranje touw als halsband en dat klopte niet, ze had geen halsband om toen ze werd gevonden. Ik had het idee dat ze bij Ronde klip was gevonden maar dat klopte niet, ze is bij de buren van de stuurster gevonden en dat ligt niet bij Ronde Klip. Eerlijk gezegd waren dit laatste moment aannames omdat het me dwars zat dat ze me al wat info gezonden had voor dat ik er klaar voor was. Omdat ik bang was dat ik zelf te veel dingen zou gaan invullen wilde ik de vragen afronden en sturen wat ik had zodat we evt met een ander dier met een schone lei konden verder gaan.

van de vragen had ik 3 goed 2 fout. Haar persoonsomschrijving was perfect. info rondom haar leeftijd op moment van vinden en halsband klopte niet. Hoe de omgeving er uit zag klopte perfect, locatie niet.

Geleerd:

 • zodra info binnen komt niks wegwuiven en rustig binnen laten komen. Niet bang zijn dat je fouten maakt of er nog niet klaar voor bent want de eerste info was treffend en de info die ik later probeerde te verzamelen klopte niet, daar heb ik eigen aannames laten spreken en niet m’n intuïtie gebruikt.