Morris gaat uit logeren

Met Morris mocht ik een gesprek doen omdat Morris voor een langere tijd gaat logeren. Zijn baasje gaat op reis en zowel het baasje als degene waar bij gaat logeren wilden hem goed voorbereiden op de lange logeerpartij. Ik kreeg een aantal hele moeilijke controlevragen waarvan ik niet goed wist of ik dat wel zou kunnen. Maar ik hou wel van uitdagingen en na overleg met de eigenaren hebben we besloten die uitdaging aan te gaan en te kijken of ik ook hier uit zou kunnen komen. En dat is onverwachts heel erg goed gelukt!

Controlevragen:

  1. Wie is zijn favo hondevriend: ik kreeg een husky achtig type in beeld, naam klonk iets als „Pierce“ 
  2. Waar slaapt hij het liefst: het liefst plat op de grond, lekker koel
  3. Waar woont M. Naam klonk iets als app… dam. Als beschrijving zag ik openslaande deuren naar buiten, vermoedelijk naar de tuin. Oudere vrij smalle woning en ik denk met een houten vloer. 
  4. Waar zwem ik het liefst. Veel groen in omgeving. Het water is in beweging door een overloop. Woord lek klinkt.

Vragen die je graag in het gesprek wil behandelen:

  1. Is Morris het er mee eens dat hij een tijdje bij M. gaat wonen, uitleggen waarom en vanaf Oktober.
  2. Voel je je hierdoor afgewezen?
  3. Hoe voelt hij zich bij M. thuis
  4. D. wil je zeggen: ik laat je niet achter, het is geen afscheid. We gaan beide even wat anders doen. Je bent echt mijn vriend Morris
  5. M. wil je zeggen dat je meer dan welkom bent en in goede handen.

Indruk van het dier tijdens het gesprek:

Heel uitgebalanceerd en rustig. Mooie lieve hond.

Stenen die voor het dier zijn uitgekozen voorafgaande aan het gesprek:

Chrysopraas: Chrysopraas werkt sterk zuiverend, zowel geestelijk als lichamelijk. Het vermindert afhankelijkheid van de liefde en goedkeuring van anderen (en daardoor jaloezie en liefdesverdriet)  en gaat dwanggedachten en dwanghandelingen tegen. Het vermindert slaapproblemen en nachtmerries en claustrofobie. Chrysopraas stimuleert een positieve houding, acceptatie en vertrouwen in zowel jezelf als het grotere geheel. De steen versterkt creativiteit en waardering voor mooie dingen en kunst. Het helpt meer open staan voor de spirituele kant van het leven en helpt in een meditatieve toestand komen. Fysiek werkt chrysopraas sterk ontgiftend en ontslakkend en stimuleert de leveractiviteit. Het heeft een positieve werking op huidaandoeningen, ogen, jicht en onvruchtbaarheid bij vrouwen met name als die wordt verminderd door een infectie. In combinatie met rookkwarts helpt het bij schimmelinfecties.

Pyriet: Pyriet is een sterk inzichtgevende steen en bevordert hierdoor zelfkennis, haalt verdrongen herinneringen naar boven, bevordert inzicht in de oorzaak van schadelijke situaties of van ziekte en symptomen. Pyriet stimuleert de werking van de lever, helpt bij doorbloedingsstoornissen (bv. spataderen) en bevordert de vorming van rode bloedlichaampjes. Pyriet zonnen hebben een sterke pijnstillende en krampopheffende werking (bijvoorbeeld bij menstruatieklachten).

Bron: edelstenenenmineralen.nl

Uitwerking van het gesprek:

  1. Ik begin mijn gesprek met vragen of het oke is dat ik graag met hem een gesprek wil namens M. en D. Dat is oke. Na de controlevragen ga ik over het het eigenlijke doel van dit gesprek, het voorbereiden van een langer verblijf van Morris bij M. Ik leg hem uit dat D. een tijdje gaat reizen vanaf oktober en dat hij dan bij M. gaat logeren. Hij vindt dat oke want bij M. is het ook fijn. En hij vind het fijn dat jullie hem zo goed voorbereiden op de lange logeerpartij. Ik vraag hem omdat de controlevragen best wel moeilijk zijn of hij me iets kan geven waardoor toch zou blijken dat ik echt met hem gesproken heb. Hij vraagt of zijn persoonlijke spullen mee gegeven kunnen worden. En laat een knuffel zien die sowieso mee moet. Een lievelingsknuffel met langere flappen of oren er aan. Hij snapt dat je een langere tijd weggaat om te reizen en dat je uiteindelijk weer naar hem terug komt en dat je dit nodig hebt. En ook dat je hem niet zal vergeten. Ik krijg iets door over een item wat D. denk ik mee gaat nemen op reis. Een item wat totaal geen functie heeft maar wat voor D. belangrijk is om mee te nemen, alleen om het mee te hebben op reis. Ik denk iets van de familie, wellicht iets van je vader. Vergelijkbaar met bijv een rubber eendje wat overal ter wereld op de foto wordt gezet. Is dat er inderdaad? Morris vindt dat leuk en vraagt of je hem af en toe een beeldfoto (een plaatje in gedachten) kan sturen zodat hij op de hoogte blijft van je reis. Ik denk sowieso dat als je dieren denkplaatjes stuurt dat ze dat ontvangen als je weg bent. Het helpt ze te weten dat je aan ze denkt.
  2. Morris voelt zich niet afgewezen, hij voelt als een hele kalme en realistische hond die niet snel in de problemen komt en dingen goed overziet. Hij weet dat je hem niet vergeet. Jullie band zit goed.
  3. Goed, hij voelt zich wel op zijn gemak bij M. en in haar huis. Moet nog wel een beetje wennen maar daar werken jullie aan en dat is goed. Dan zal de overgang niet zo abrupt zijn. Dit komt echt goed!
  4. Ik vertel hem wat D. graag aan hem wil zeggen en krijg een heel mooi warm en emotioneel gevoel. Jullie zijn ELKAARS vrienden zegt hij. Ik krijg hier een behoorlijke brok van in mijn keel. Slik!
  5. Morris vind het fijn M. dat hij zo welkom is bij jou. Dat voelt hij absoluut. We gaan het wel redden zegt hij. Komt goed! 

Wat een mooie rustige en uitgebalanceerde hond is Morris. Heel rustig in zijn zijn. Ik ben ben er dan ook van overtuigd dat dit helemaal goed gaat komen. Dank je wel voor het gesprek.

Terugkoppeling baasjes

En dan komt de terugkoppeling. Waar ik weer eens heel onzeker was of alles wel goed gegaan was en bang was dat de baasje de antwoorden misschien wel te simpel zouden vinden, kan ik na het lezen van de feedback alleen maar zeggen “simpel is prima, meer dan prima”. Het hoeft niet altijd ingewikkeld of moeilijk te zijn.

Hoi Esther, bedankt voor je gesprek met Morris. We zijn er super blij mee. Zeker ook D. Bijzonder om te lezen, echt een cadeau. Morris zijn grote honden vriend heeft inderdaad wat weg van een Husky en zijn naam is Mischa (dus met de ie klank!) Hij slaapt inderdaad het liefste op de grond. We dachten dat hij geen knuffel had… maar D. vertelde dat hij gisteren ineens uit z’n mand met speeltjes een restant van een knuffel had gepakt wat ooit een konijn met lange oren is geweest! Er is nog een klein pootje van over maar vroeger was het zijn favoriete knuffel 🙂 Hij zwemt graag in de Maas, we wonen vlakbij Rotterdam! Dus qua bewegend water dat klopt. Als Morris bij mij is staat de deur naar de tuin altijd open inderdaad en in de keuken ligt zeil op de vloer met een houtprint 😉 D. heeft van zijn vader vorige week iets gehad wat hij meeneemt op reis, iets van oordopjes zijn het. Morris was erbij toen hij ze kreeg dus mogelijk bedoelde hij dat haha. We hopen dus dat je zelf ook tevreden bent met de antwoorden haha. Het betekende veel voor D. dat Morris zei we zijn ELKAARS vriend ♥️ Hartelijk dank Esther namens ons 3! Groetjes M.

Vermiste Pacha

Ik denk dat ik vermissingen het meest moeilijke vind om te doen. Er speelt zoveel meer mee dan bij een gewoon gesprek. Je wilt geen valse hoop geven of misbruik maken van de wanhoop van de baasjes. Emoties van de baasjes zijn enorm hoog, emoties van het dier meestal ook. De vertwijfeling of je het wel goed doet speelt bij mij een grote rol, en de vraag “leeft het dier nog wel” vind ik dan helemaal een lastige om te voelen. Als zo’n gesprek aangevraagd word ben ik daar ook altijd eerlijk over. Ik wil geen valse hoop geven en ondanks vaak goede resultaten kan het ook helemaal fout zijn of juist een heel frustrerend traject omdat er geen resultaten komen. Pas als we het daar over gehad hebben en mensen dan toch dat gesprek graag willen doen, doe ik het met heel mn hart en vol overgave.

Pacha is al een week zoek en haar baasje wilde toch graag dat gesprek. Pacha was heel duidelijk met het sturen van beelden uit de omgeving. Ze liet me zien dat ze op een plek was waar ze tussen een soort hoge etages in zat. ik zou zeggen 4 flatgebouwen die in een vierkant staan. Ze is daar en durft niet terug. Ze verschuilt zich overdag onder een plaat of planken die tegen een muur opgestapeld staan. Ik vraag haar of ze opgesloten zit. Nee ze zit niet opgesloten maar durft niet terug.

Na het gesprek besluit ik het baasje te bellen zodat we samen kunnen kijken waar dat zou kunnen zijn. Een uitgewerkt verslag schiet dan denk ik zijn doel voorbij, we willen haar vinden en niet zitten lezen. Ik leg haar baasje uit wat ik gezien heb en vraag haar of ze daar iets mee kan. Ze wonen zelf tussen de kassen dus flats zijn er niet maar ze weet direkt wat ik bedoel. Vlakbij word een fabriek gebouwd en ze kan zich goed voorstellen dat dat is wat ze heeft laten zien. Sterker nog het is de meest logische plek om qua richting in te vluchten nadat ze geschrokken was van hun honden in hun tuin. De poes en de honden leven gescheiden in het huis en ze is per ongeluk in de tuin gekomen waar ze nooit komt en is verjaagd door de honden. Ik raad haar aan om aan het einde van de dag te gaan zoeken, als het iets minder heet is en wat rustiger op het terrein.

Vanmiddag kon ik mn nieuwsgierigheid niet meer bedwingen en moest ik even appen of ze al gevonden was. Helaas is ze nog niet thuis, maar er is ook goed nieuws. Ze is gespot door de buurman van het fabrieksterrein. Ze is op het aangewezen terrein! Baasje blijft daar zoeken en de buurman belt zodra hij haar weer ziet. Duimen allemaal dat ze weer veilig thuis komt en gevonden wordt. En wat ben ik dan blij dat ik hier toch een stukje aan deel mocht nemen.

Kom Pacha laat je zien en ga gauw mee naar huis, je wordt enorm gemist!

Lucy die maar blijven blaffen moet

Controlevragen:

  1. Wat doe ik alleen samen met vrouwtje zonder de andere hond. Ik kreeg het antwoord fietsen.
  2. Favo speeltje. Bal
  3. Hoe ziet mijn voerbak er uit. Vond ik bij haar een moeilijke vraag maar staal kwam het duidelijkst naar voren
  4. Slaapplaats bij baasje. Groot donker/ zwart kussen en ik denk ook een draadkooi.

Vragen die je graag in het gesprek wil behandelen:

  1. Waarom ben je soms zo bang en paniekerig
  2. Waar ben je precies zo bang voor
  3. Wat zijn de functies van jouw geblaf en waarom blaf je
  4. Kunnen wij helpen dat je je anders uit dan blaffen en bijten
  5. Voel je je gelukkig bij ons
  6. Is ze beschermend naar vrouwtje of is ze angstig en zoekt ze nabijheid

Indruk van het dier tijdens het gesprek:

Oppervlakkig, afgesloten in een haast constantie vlucht of vechtmodus

Stenen die voor het dier zijn uitgekozen voorafgaande aan het gesprek:

Goldfluss: Goudsteen geeft kracht en energie. De steen geeft hoop, bevordert een positieve kijk op het leven en werkt opbeurend. Hierdoor heeft het een positieve uitwerking op depressies. Het bevordert individualiteit en ambitie en helpt je om je te doelen te bereiken. Fysiek heeft goudsteen een positieve werking op de maag, nieren, voortplantingsorganen en prostaat. Op internet zijn nog meer interessante dingen te vinden over deze steen in combinatie met stress. Wellicht is het een goede optie deze steen aan haar halsband te maken.

Agaat: Agaat is een aardende, stabiliserende en beschermende steen. De steen bevordert innerlijke rust en een kalme en nuchtere houding. Het stimuleert spirituele en geestelijke groei door aan te zetten tot zelfreflectie en spoort aan even afstand te nemen en alles wat objectiever te bekijken. Het bevordert rationeel en logisch denken, concentratie, het analytisch vermogen en helpt daarom om praktische oplossingen te vinden voor problemen. Agaat beschermt het aura, geeft een veilig gevoel en brengt balans in lichaam, ziel en geest. Fysiek is agaat een goede steen om tijdens de zwangerschap te dragen (voor zowel moeder als kind) omdat het beschermend werkt, groei stimuleert en een gunstige werking op de baarmoeder heeft. Het heeft een positieve invloed op maag, blaas (bij bijvoorbeeld een blaasontsteking), ogen, bloedvaten en stimuleert de stofwisseling.

Uitwerking van het gesprek:

  1. Als ik Lucy invoel tijdens het gesprek valt me op dat ze vrij oppervlakkig aanwezig is. Ze is er wel maar op afstand. Alsof ze zich beschermt. Ze voelt ook een beetje “huilerig” alsof ze haar gevoel heeft afgeschermd en moe is van haar psychische strijd. Alsof ze een beetje overspannen/overwerkt is. Ze lijkt constant aan te staan en is in een constante staat van een vluchten of vechten modus. Ze staat snel onder stress. Ik vraag haar hoe dat komt. Een gevoel van veel belangrijke contacten, ervaringen en gemis van socialisatie in belangrijke periodes komen naar boven. Daar lijkt de oorsprong te liggen. Te weinig goede ervaringen in een belangrijke socialisatiefase. 
  2. Als ik haar vraag waar ze dan precies bang voor is krijg ik als antwoord alles en niets. Dat lijkt een heel nietszeggend en breed antwoord maar dat is het in haar geval niet. Ze heeft moeite met heel veel gewone dagelijkse prikkels die voor ons heel gewoon lijken. Ze heeft het gevoel dat ze constant aan moet staan, is constant alert en komt zeer slecht uit de vecht of vluchtmodus. Voor haar dreigt er zeer snel gevaar. Gevaar die in kleine dingen zitten, dagelijkse dingen. Een hondje die op standje overleven staat omdat ze het gevoel heeft dat er uit elke hoek gevaar kan komen. De constante spanning maakt overspannen.Ze kan moeilijk rust vinden. Geen diepe rust in hoofd en lijf. Ik denk dan ook dat de overgeslagen socialsatiefases haar nekt. Niet dat jullie iets essentieels “fout” doen maar simpelweg een foute start en daar niet goed uit kunnen komen. 
  3. Blaffen is voor haar een uiting van spanning. Ze loopt de hele dag op haar tenen en moet overal op reageren.
  4. Ze staat de hele dag aan en vind geen diepe rust. Dat moet op de een of andere manier doorbroken gaan worden. Vergelijk het met een burn-out situatie. Maar dan de aanloop er naar toe. Ik denk dat het goed is om allereerst te starten met iets rustgevend. Zelf heb ik goede ervaringen met cbd-olie 5% en dan 2-3 maal daags 2 druppels. Ze moet eerst tot rust komen, slaap kunnen pakken. Ik zou ook veel snuffelmomenten in gaan bouwen. Strooi een hand brokken uit in het gras en laat haar die in alle rust zoeken. Dat is een geweldige ontspanningsoefening voor honden. Je zou dit gewoon met haar maaltijden kunnen doen. En wellicht een optie om en naar de dagelijkse activiteiten te kijken en daar te doseren. Drukke wandeling gehad? Verplicht rust daarna. Mee geweest naar een drukke plek met meer mensen en honden? Verplichte rust. Kijk hoe haar dag is en kijk of die niet te vol zit met drukkere activiteiten.
  5. Ja ze is blij en gelukkig met jullie maar zo moe! Zoals hierboven beschreven het voelt als constant aan moeten staan en geen rust kunnen vinden. Ze kan zich niet goed ontspannen.
  6. Ze zoekt nabijheid, bescherming en rust.

Ik heb de dingen die je aan haar door wilde geven verteld. Maar ik denk dat alle problemen die zich voordoen voortkomen uit deze staat waarin ze verkeerd. Die constante alertheid waarover ze verteld. De overprikkeling die ze ervaart. Kijk of je daar wat mee kan. Kijk of je rust kunt gaan creeeren voor haar. En ik zou echt ondersteunen met cbd olie en wellicht de uitgezochte stenen aan haar halsband maken. Ik ben erg benieuwd naar haar geschiedenis en hoe oud ze was toen ze werd gevonden en hoe oud ze was toen ze bij jullie kwam en de periode daar tussen. Ik denk dat je daar de antwoorden en bevestiging zal vinden van dit gesprek. Ik hoor graag je feedback. 

Terugkoppeling baasje:

Het baasje belt me naar aanleiding van de uitwerking van het gesprek. Om even te praten, te vragen hoe ze de adviezen het beste toe kan passen en om feedback te geven.

Ze herkend Lucy heel erg in het verhaal, Lucy kan geen rust vinden. We zijn haar 2e baasje en ze is eerst als pup in Griekenland samen met moeder en broertjes en zusjes van straat gehaald. Geplaatst in NL en na een jaar weer herplaatst om haar vele blaffen. Ook in de huidige situatie geeft dat veel stress. We vermoeden inderdaad dat er zeer belangrijke socialisatiefasen zijn overgeslagen. Broers en zussen vertonen hetzelfde gedrag maar iets minder heftig.

De controlevragen kloppen. In die zin dat ze eerst even over de bal moest nadenken want ballen speelde ze helemaal niet mee. Tot voor kort dan. De andere hond heeft een nieuwe bal gekregen en daar ontwikkeld Lucy op dit moment nieuw speelgedrag mee. Najagen, proberen af te pakken… Dat kwartje viel pas na het lezen van de uitwerking. Haar bak is inderdaad van staal als enige in het huis, en ze gaat inderdaad alleen mee aan de fiets. Enige wat niet helemaal klopt is de slaapplaats bij het baasje. Wat ze heeft laten zien is de ligplek thuis, beneden zonder draadkooi maar het sidetable.

We praten over haar uitval en blafgedrag en ook daar kan ik gelukkig nog wat tips en tricks toevoegen. Ze zijn net met een nieuwe training gestart en dat klinkt heel positief. Ze gaat ondersteunen met snuffelspellen, cbd en stenen en ik hoop over een tijdje te horen hoe het gaat. Dank je wel lief baasje en lieve Lucy voor dit open, eerlijke en warme gesprek. Ik hoop dat jullie gauw jullie relaxstand vinden samen

Lieve drukke Lummel

Controlevragen:

  1. Waar speel je het liefst mee, als ik hem vraag waar hij het liefst mee speelt laat hij 2 dingen zien. En hij speelt heel graag met Doerak spelletjes als najagen van elkaar en sjorspelletjes. Als hij alleen speelt speelt hij graag met een langer flapperend voorwerp waarmee hij schudt en slingert. Denk dat het iets als een flostouw is. 
  2. Waar slaap jij s nachts. Ik hoor M. klinken en denk dan ook dat hij meer M. hondje is en graag bij haar is.
  3. Wat eet je graag. Kaas klonk
  4. Wat is je favo plek in huis. Poef klonk en als geluid hoorde ik een zucht van zo‘n zitzak achtige matras. 

Vragen die je graag in het gesprek wil behandelen:

  1. Waar woonde je hiervoor
  2. Ben je gelukkig
  3. Mis je iets
  4. Waarom eet je maar 1x per dag
  5. Waar wandel je het liefst
  6. Ben je op dit moment blij
  7. Je mag zijn wie je bent, we houden toch wel van je, onvoorwaardelijk

Indruk van het dier tijdens het gesprek:

Helder, iets gereserveerd en ietwat bezorgd/ mat, hoog in energie.

Stenen die voor het dier zijn uitgekozen voorafgaande aan het gesprek:

Voor Lummel heb ik het tijgeroog uitgekozen. Dat was de enige die me sterk aantrok, geen tweede steen nodig. 

Tijgeroog is een beschermende steen die de aandacht naar binnen richt en naar het grotere geheel. De steen beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf en geeft inzicht in onszelf en anderen. De steen helpt om afstand te nemen, het overzicht te bewaren, informatie te integreren en je doelen te bereiken. In moeilijke periodes kan tijgeroog kracht, moed en vertrouwen geven en helpen met interne conflicten, dilemma’s, twijfel en besluiteloosheid. Tijgeroog bevordert rust, werkt pijnstillend, helpt bij overprikkeldheid van het zenuwstelsel en gaat hyperventilatie tegen. De steen heeft een positieve invloed op verkoudheid, astma, ogen, keel, geslachtsorganen en ontkrampt bij spanningen. Tijgeroog kan nuttig zijn voor mensen met persoonlijkheidsstoornissen en depressies.

Uitwerking van het gesprek:

  1. Ik vraag hem waar hij vandaan komt en hij laat me beelden zien. Ik zie een jong meisje, niet ouder dan een jaar of 8/10 met een pup in haar armen. Zanderige omgeving, de wind waait stof op. Hij laat me straten zien, en een woonwijk. Geen dure wijk meer een volksbuurt, achterstandswijk. Het is er rommelig. 
  2. Ja hij is prima dik tevreden met zijn leven. Enige wat opvalt is een licht kriebelend gevoel in de borst. Alsof je ergens een beetje zenuwachtig voor bent of een bepaalde opwinding voelt voor iets wat je spannend vindt. Niet perse negatief, maar wellicht zijn aard. Hij voelt hoger in opwinding en energie als de anderen, een actiezoeker en het voelt alsof hij daar wat meer in nodig heeft. Dat hij het niet helemaal kwijt kan. 
  3. Als ik doorvraag of hij iets mist in zijn leven wordt meer duidelijk dat hij daar inderdaad wat mist. Hij zoekt meer uitdaging. Het is een hele slimme energieke jongen en heeft meer uitdaging nodig dan de andere boys. Hij wil meer actie. Ik denk dat jullie leven heel mooi rust en regelmaat geeft voor Doerak en Bengel en dat hij daar in meegenomen wordt maar dat het voor hem net te „gezapig“ is. Wellicht zou bijv speuren of concepttraining iets voor hem zijn om zijn actieve karakter meer te bevredigen. Slimme jongen die uitdagingen zoekt. 
  4. Ik vraag hem waarom hij vaak maar 1x eet op een dag. Ik krijg een vol gevoel. Het is genoeg zegt hij. Ik heb meestal niet meer nodig. Voor de zekerheid loop ik zijn slokdarm, maag en darmstelsel langs op klachten maar voel geen obstakels of klachten. 
  5. Als ik hem vraag waar hij het liefst wandelt laat hij een graspad zien wat langs een watertje loopt. Grootte van het water kan ik niet goed inschatten maar een sloot/ vaart lijkt het meest. Wellicht weet jij dan welke plek hij bedoeld. 
  6. Hij is blij op dit moment al voelt hij wat mat. Het gevoel van snel vervelen komt ook hier toch weer opzetten. De routine is afgestemd op doerak en Bengel. Ik ben benieuwd of je dit herkend en of hij inderdaad eigenlijk meer actie gebruiken kan. 
  7. Natuurlijk vertel ik hem dat jullie stapel op hem zijn, hij ook mega op jullie. 

Terugkoppeling baasje

Allereerst wil ik je vertellen dat Doerak, ons hondje uit een van onze eerdere gesprekken ontzettend is opgeknapt. Hij lacht weer en speelt weer in zijn eentje, echt heel fijn!

Speeltje en ligplaats kloppen helemaal. Kaas is niet zijn favo maar hij eet het wel omdat de anderen het ook krijgen. Hij is altijd bij M. maar als ik thuis kom is hij niet bij me weg te slaan.

We merken aan hem dat hij meer uitdaging nodig heeft, hij krijgt dat op dit moment alleen in de weekenden. Dan gaat hij naar het park waar meer honden zijn is is hij twee dagen kapot. Wij zijn waarschijnlijk zijn 4e baasje. Iedereen vond hem lastig en druk. Ik herken hem helemaal in het verhaal. Een klein tijdje later krijg ik nogmaals een berichtje dat hij door de weeks met iemand anders meegaat naar het park en hij heerlijk uitgeteld ligt te slapen. Mooi als er iets met de informatie gedaan word en je mens en dier samen nog beter uit de verf ziet komen.

Freggel overleden

Door drukte in de vakantiehuizen was ik er nog niet aan toe gekomen om de laatste gesprekken te plaatsen. Vandaag alsnog het gesprek met Freggel. Met Freggel was het een gesprek waar niet alles 100% kloppend was, maar voor het baasje was het kloppend genoeg. We hebben daarom samen besloten om het gesprek wel te plaatsen. Ik vind dat ook niet helemaal kloppende gesprekken er mogen zijn. Waarom? omdat je niet altijd alles 100% goed hebben kan. Als er dan maar in het gesprek zelf genoeg herkenningspunten zijn waarvan de eigenaar zegt dat ze daar haar dier wel in kan vinden. Mocht dat ook niet zo zijn, komen we altijd tot een oplossing. Open en transparant, zoals het hoort. Eerlijk waar je niet goed zit en het niet mooier maken dan het is. Daarom hou ik zo van wat ik doe.

Controlevragen:

  1. Waar lag je overdag het liefst, de bank
  2. Hoe vond je autorijden, niet leuk, trillen.
  3. Waar sliep je s nachts. Hij liet me 2 dingen uit de ruimte zien waar hij was. Een hoge stoel als een eetkamerstoel maar volgens mij was het er maar 1 en een gitaar. 
  4. Favo voedsel, een eitje klonk.

Vragen die je graag in het gesprek wil behandelen:

  1. Wat was je verleden, waar woonde je en bij wie was je
  2. Was je gelukkig bij ons
  3. Heb je iets gemist bij ons
  4. Waar ben je nu
  5. Hoe was je gemoedstoestand algemeen

Indruk van het dier tijdens het gesprek:

Heel rustig en helder

Stenen die voor het dier zijn uitgekozen voorafgaande aan het gesprek:

Malachiet: Beschermt tegen straling, vervuiling, ongevallen en andere bronnen van negatieve energie en gevaar. Brengt emotionele balans en stabiliteit en maakt weerbaarder. Het vermindert angst en kan onderdrukte gevoelens en ervaringen naar de oppervlakte brengen.  Helpt om positieve veranderingen te maken door blokkades, remmingen en negatieve gedragspatronen los te laten. Versterkt empathie en begrip. Stimuleert gezonde en gelijkwaardige relaties. Ontgiftend. Bloeddrukverlagend. Versterkt het immuunsysteem en het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Astma, Artritis, Artrose, Botbreuken, Epilepsie. Bij problemen aan het hart en de bloedvaten. De steen is met name heel geschikt voor vrouwen omdat het een positieve werking heeft op de vrouwelijke geslachtsorganen, (pre)menstruele klachten, vrouwelijke seksuele problemen (met name met een emotionele of traumatische achtergrond) en ondersteunt bij een bevalling.

Apofylliet:

Brengt in balans en werkt bevrijdend. Helpt om je ware ik te ontdekken en om deze ook naar buiten te laten komen. Werkt kalmerend. Geeft innerlijke rust en een tevreden gevoel. Vermindert angst, stress, zorgen, onzekerheid. Vermindert druk, blokkades en ongezonde gedrag- en denkpatronen. Spirituele steen die helpt bij de geleiding van energieën en kan goed gebruikt worden bij reiki en andere healing sessies. Mediteren met deze steen geeft spirituele inzichten en kennis. Werkt aardend. Astma. Ademhalingsstelsel. Slijmvliezen. Huid. Zenuwen. allergieën.

Uitwerking van het gesprek:

Ik ga de vragen niet geheel puntsgewijs uitwerken omdat stukjes antwoorden verdeeld werden tussen de vragen en ik daardoor een beetje puzzelen moet om het geheel in de juiste vorm te gieten. Maar als het goed is zijn alle vragen beantwoord en klopt het uiteindelijk met wat jullie weten wilden.

  1. Als ik hem vraag waar hij vandaan komt laat hij me verschillende beelden zien. Ik zie een roze huisje, klein maar fijn. Veel bloemen en een onderhouden tuin. Ook zie ik benen. De benen zien er vrouwelijk uit. Maar die benen hebben problemen. Ze zijn dik van het vocht en ze lopen slecht. Ik denk dat ook dat ze behoren tot een oudere, forse dame die niet gezond was. Ze hadden het goed samen, maar met dat de persoon qua gezondheid verslechterde verslechterde ook de leefsituatie van hun beide. De vrouw kon niet meer voor zichzelf zorgen en dus ook niet meer goed voor hem. Dan laat hij me een verdorde tuin zien. Ik denk dat de dame meegenomen is met een ambulance of verpleegdienst. Dat het niet meer ging. Ik denk dat daarna een tussenadres kwam. Want hij laat een man zien. Het voelt als een neef van de vrouw. Hij en Freggel hadden niet veel met elkaar. Ik zie hem happen als de handen van de man zijn flanken aanraken. En de woorden “vieze hond” klinken. Ik denk dat er vanuit die situatie afstand van hem gedaan is. 
  2. Dan maakt zijn leven een sprong en laat hij zien dat hij bij jullie is. De start was niet makkelijk. Hij was behoorlijk ziek en het duurde lang voor hij zich weer beter voelde. Ik voel buikpijn en grote vermoeidheid. Na herstel zie ik een blije hond, die soms moeite had met de andere honden. Denk niet dat het een hele goede match was tussen hem en de anderen. Hij komt me een beetje over als grumpy naar de andere toe. Niet gewend om te delen, niet gewend aan te leven met anderen. En lichamelijke klachten die hem wat mopperig maakten. 
  3. Hij heeft het prima gehad bij jullie. Er is goed voor hem gezorgd. Hij zegt ook mijn leven is volbracht en ik mag tevreden zijn. Er was een tussenstuk wat minder was. Het moment van weggaan bij de dame tot de komst bij jullie. Dat was minder maar hij kijkt daar niet graag naar terug en kijkt liever naar wat er wel was. En wat er wel was was goed. Hij heeft de dame nog vaak gemist. Hij was daar lang en ze was gek op hem en hij op haar. Hij zegt ook dat het niet altijd makkelijk was voor jullie. Had hij moeite met aanraking? Kon hij mopperen? Maar hij is echt wel helemaal dankbaar voor de goede tijd. Hij is tevreden met de loop van zijn leven. Hij voelt ook erg harmonieus. Goed afgesloten. 
  4. Als ik hem vraag waar hij is klink “ik ben terug bij de vrouw” ik denk dat zij ook overleden is. 

Ik ben heel benieuwd of het klopt wat er binnen is gekomen. Vind het moeilijk inschatten of ik het goed heb gedaan. Ik hoor graag je feedback

Feedback eigenaar

Van de controlevragen heb je alleen de eerste vraag goed. Zijn favo eten was gekookt vlees of rauw vlees, hij hield niet van ei. Auto rijden vond hij heerlijk, dan viel hij direct in slaap. Snachts had hij de grootste mand voor zich alleen, we hebben geen gitaar in huis.

Ik weet dat hij samen met zijn zusje bij een vrouw heeft gewoond. Freggel werd ziek en is op straat gezet. Hij heeft lang om het huis gezworven en iemand daar heeft de stichting gebeld. Wij kregen inderdaad een heel ziek hondje in onze armen. Hij had het inderdaad niet zo met de andere honden, alleen met Doerak. Aanraken vond hij heerlijk.

Fenegriekpoeder tegen vlooien en teken.

Een lange tijd was ik op zoek naar een alternatief om teken en vlooien tegen te gaan bij mijn honden. Vaak vond ik de werking van die alternatieven niet afdoende of het toedienen ingewikkeld en te tijdrovend.

Afgelopen voorjaar ben ik gestart met fenegriekpoeder te gebruiken bij mijn eigen 5 honden om vlooien en teken tegen te gaan. En tot nu toe bevalt dat heel goed. Het duurt ongeveer 2-3 weken voor het gaat werken. In de 2e week vond ik nog dagelijks 2-3 teken en twijfelde ik of het wel afdoende zou werken. In de 3e week vond ik sporadisch een teek of een vlo en merkte ik dat het aantal drastisch was afgenomen. Het is nu hoogzomer en we hebben een paar hele hete dagen achter de rug. Ideaal vlooien en tekenweer maar ik vind eigenlijk geen teken of vlooien meer op de honden. Heel sporadisch komt er eens een teek lang, dus blijven checken blijft noodzaak maar tot nu toe ben ik meer dan tevreden en had dit resultaat niet verwacht.

Met Fenegriek poeder kan je  dus vlooien en teken tegen gaan. Fenegriek is een kruid met een kerrie achtige geur en smaak en heel goed te gebruiken bij honden als natuurlijk middel tegen ongedierte, zoals vlooien, teken, muggen en andere ongedierte.   Wat je doet is, je maakt de hond door de geur minder aantrekkelijk voor vlooien en teken. Dit betekent niet dat je helemaal geen teken of vlooien op je hond zult vinden, die kans is er nog steeds, maar zal je zonder natuurlijke remedie waarschijnlijk het veelfout aantreffen.

Er bestaat geen enkel middel wat je hond beschermt tegen een teken of vlooienbeet, dit is iets wat veel mensen niet weten. Ook bij chemische middelen moet de teek eerst bijten voor hij overlijdt aan de chemicaliën in het bloed van de hond. Je zal je hond dus in beide gevallen moeten blijven checken op teken en vlooien. Samenvattend een natuurlijke remedie maakt de hond door geur minder aantrekkelijk voor ongedierte maar voorkomt het niet geheel. Als de teek bijt gaat hij niet dood en zal je hem moeten verwijderen. Met een chemisch middel breng gif in de bloedbaan van de hond en moet de teek eerst bijten voor het overlijd aan de chemicaliën. Helaas blijkt uit steeds meer onderzoeken dat het toedienen van deze chemicaliën aan onze huisdieren niet zo risicoloos is als gedacht en kan het ernstige schade toebrengen aan je huisdier. Dat was voor mij de grootste reden om op zoek te gaan naar een alternatief.

Daarnaast werkt fenegriek goed om bij zogende dieren de melkproductie op gang te krijgen. Fenegriek is rijk aan vitamine A B C E fosfor en kalk. Het heeft een verzachtende werking op de slijmvliezen/ luchtwegen. Het kan ook gebruikt worden bij honden met een sterke vachtgeur en is het weerstandverhogend.

Het kan zijn dat je huisdier na een aantal dagen wat kerrieachtig gaat ruiken, een beetje als een curryworstje.  

Fenegriekpoeder kan gewoon door het eten gegeven worden:

  • Kleine honden tot 10kg: 1/2 theelepel per dag
  • Middelgrote honden 10kg tot 25kg: 1 theelepel per dag
  • Grote honden 25kg tot 45kg:  2 theelepels per dag

Let op !! Niet geschikt voor drachtige dieren doordat het prikkelend werkt op de baarmoeder !! 

Gouden Pasta van kurkuma, kokosolie en zwarte peper.

Over kurkuma en gouden pasta is al veel gezegd en geschreven, het kan je hond (maar ook jezelf) ondersteunen bij verschillende kwaaltjes. Maar hoe maak je zo‘n pasta nou eigenlijk voor je hond?

Benodigdheden:

  • 1 cup water
  • 1/2 cup biologische gemalen kurkuma
  • 1/3 cup kokos olie
  • Anderhalve theelepel vers gemalen zwarte peper.
  • 2 schone glazen potten met deksel
  • klein pannetje

Vermeng de kurkuma met het water en roer het tot een gladde pasta. Als je een gladde pasta hebt mag je het zachtjes gaan verwarmen op het fornuis. Niet te hoog zetten, je wilt dat het warm word maar niet kookt. Je verwarmt het voor 8 minuten en je blijft roeren. Mocht het te dik worden kan je rustig af en toe een scheutje water toevoegen. Na 8 minuten haal je de pan van het fornuis en voeg je de kokosolie en de peper toe. Goed roeren tot alles gelijkmatig verdeeld is en de kokosolie gesmolten. Verdeel je gemaakte pasta over de twee potten en laat het afkoelen. Nu heb je 1 potje voor in de koelkast voor dagelijks gebruik en 1 potje om te bewaren in de diepvries. Het potje in de koelkast blijft ongeveer 2 weken houdbaar.

Dosering 1/4 theelepel per 4,5 kilo lichaamsgewicht van je hond per dag, verdeelt over 2 maaltijden. Omdat je de darmen van je hond niet van streek wil maken kan je het best beginnen met maximaal de helft van de bovengenoemde dosering en bouw je het rustig op.

Het is onderzocht dat kurkuma voordelen geeft bij:

  • artrose
  • ontstekingen
  • maagproblemen
  • darmproblemen
  • epilepsie
  • verschillende huidaandoeningen met jeuk
  • allergieën
  • verminderde weerstand
  • algehele gezondheid van je hond

In India word het ook gebruikt om op wondjes en schaafplekjes te smeren. Wel goed afdekken want kurkuma geeft geel af en is moeilijk te verwijderen.

Let op Kurkuma kan een wisselwerking hebben met bepaalde medicijnen! Gebruikt je hond medicatie overleg dan voor gebruik altijd even met je dierenarts of het gebruikt kan worden met de gegeven medicatie.

Bengel, een mensenhond

Controlevragen:

  1. Waar slaap je s nachts het liefst. In een stoel
  2. Waar ben je als baasje werkt. Ik hoor “ik mag mee” gaat hij mee naar je werk?
  3. Waar lig je het liefst in huis. Vond ik bij hem een lastige. Ik kon niet goed zien wat hij bedoelde. Het lijkt een beetje een afgeschermd plekje zodat hij niet lastig gevallen wordt door de anderen. Het woord “mat” klonk. 
  4. Waar ben je gevonden. De beelden die ik kreeg leken het meest op een zanderige stoffige weg met braakliggend terrein. Niet echt in de stad, meer landelijk. Volgens mij was er wel een soort houten hutje/ schuurtje achtig iets. Maar kapot.

Vragen die je graag in het gesprek wil behandelen:

  1. Ben je gelukkig
  2. Waarom zo bang voor harde geluiden
  3. Waarom reageer je zo heftig op andere honden
  4. Ben je blij met de andere honden
  5. Je bent de beste hond ever, relax ook een keer.

Indruk van het dier tijdens het gesprek:

Goed, helder, rustig. Soms even weg maar wel weer terug te halen.

Stenen die voor het dier zijn uitgekozen voorafgaande aan het gesprek:

Rozenkwarts: Rozenkwarts is bij uitstek de steen van het hart en de liefde. De steen werkt sterk in op het hart chakra en opent het hart om liefde te ontvangen en om liefde te geven. De steen trekt harmonieuze liefdes- en vriendschappelijke relaties aan en bevordert ook eigenliefde en zelfacceptatie. Rozenkwarts heeft een milde, zachte werking en werkt kalmerend bij verdriet en trauma’s en bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid. De steen maakt ontvankelijk voor alle soorten schoonheid en stimuleert creativiteit en fantasie. Fysiek heeft de steen een positieve werking op het hart, de geslachtsorganen, seksuele problemen, de vruchtbaarheid, borst- en longkwalen en voorkomt duizeligheid. Tenslotte helpt het bij ouderdomskwalen zoals de ziekte van Alzheimer en Parkinson.

Amethist: Amethist heeft een beschermende en zuiverende werking. De steen bevordert zelfinzicht en helpt je om eerlijk te zijn naar jezelf toe over gedrag dat schadelijk kan zijn en niet in dienst is van je hoogste zelf. Het helpt je bijvoorbeeld om verslavingen te onderkennen en aan te pakken. Daarnaast geeft de steen ook inzicht in emotionele processen waardoor bepaalde (pijnlijke) ervaringen verwerkt kunnen worden en ook vermijdend gedrag op dit vlak veranderd kan worden. Amethist is vanwege haar reinigende werking ook heel geschikt om een ruimte te zuiveren. Samen met bergkristal en rozenkwarts creëert het een harmonische sfeer. Omdat het de bovenste chakra’s stimuleert, kan het de intuïtie, spirituele groei en inzichten bevorderen, zeker voor mensen die aan het begin staan van hun spirituele pad. Amethist heeft ook een reinigende werking op het lichaam en een positieve invloed op het zenuwstelsel, hoofdpijn en migraine en nachtmerries en andere slaapproblemen.

De kwarts in amethistkwarts versterkt de werking van de amethist.

Bron www.edelstenenenmineralen.nl 

Uitwerking van het gesprek:

  1. Ik vraag Bengel of hij gelukkig is. Een absolute ja komt er als antwoord. Hij laat de zon extra stralen en stuurt hele warme gevoelens en een grote glimlach. Hij is content met zijn leven. Geniet van de lekkere hapjes zegt hij. Ik krijg vaak een extra hapje, want ik ben nummer 1 zegt hij. Hij voelt dat hij er echt toe doet en is de eerstgeborene zegt hij. Hij heeft een bepaald voorrecht en dat vind hij fijn. Daar geniet hij van. Hij vind het fijn als hij bepaalde privileges heeft. 
  2. Met harde geluiden heeft hij moeite. Hij lijkt heel stoer en doe heel stoer maar qua inborst is hij een zacht gekookt eitje. Harde geluiden komen onverwachts en dat haat ik. Ik snap niet waar ze vandaan komen en de trilling die het in mijn lijf veroorzaakt voelt als een stress trilling, een stress impuls. Dan wordt er een soort knopje geactiveerd. En dat gaat terug naar vroeger. Het is niet dat hij daar nu in het dagelijks leven een heftig trauma van heeft. Dat is het niet. Het is een soort automatisme wat in het lijf geactiveerd wordt. Ik vraag hem om terug te gaan naar het begin. Hij laat me zien dat hij klein is. Hij is daar met broers en zussen. Daar was het rustig. Heel prikkelarm is de omgeving. Als ze al eens schrikken van een geluid komt de groep in beweging en lopen ze onrustig door elkaar. Maar dat gebeurd zelden. Dan maakt zijn leven een stap. Ik zie hem in een grotere groep honden. Ik denk dat ik hem zie in een soort van asiel achtige omgeving. Veel honden bij elkaar. Daar chaotisch. Veel onrust, veel schrikmomenten. Er is snel stress in de groep. Zodra er een moment van schrikken is komt hij net als in zijn nestje automatisch in bewegingen in een onrust. Dat knopje gaat dan aan. Een soort primitieve eerste reactie. 
  3. Andere honden hoeft voor mij niet zo. Andere honden geven mij stress. Hij heeft niet perse andere honden nodig om gelukkig te zijn. Hij kan ook prima zonder. Andere honden moeten niet in zijn persoonlijke zone komen. Hij houdt niet van teveel gedoe aan zijn lijf. Ik denk ook dat dat met zijn vroegere situatie te maken heeft van veel honden samen. Dat is niet zijn ding. Hij houdt ze liever op afstand. Mijn vraag aan jullie is of hij lichamelijke klachten kan hebben. Hij liet me een lichte hoofdpijn voelen en wat druk op zijn linker wang. Zouden gebitsklachten een rol kunnen spelen? Zou hij daar wat nukkig van kunnen zijn? Ook kreeg ik kriebel in m’n neus en rondom de ogen, zijn zijn haren op dit moment nog lang? Wellicht wat bijknippen.
  4. Hij is op zich oké met de andere honden bij hem thuis. Maar voor hem hoeft het niet perse. 4 vond hij te veel, dat kon hij slechter handelen. 3 is oké, al heeft hij met de een meer als met de ander en trekken de anderen meer met elkaar op dan dat hij zich er mee bemoeit. Hij is meer een mensenhond, geen honden hond. Zonder anderen was het ook goed geweest. Hij vindt delen lastig en heeft het gevoel dat hij op moet letten dat ze hem niks af pakken. Ook hier is een spelletje af en toe leuk maar is hij niet echt de starter van het spel. Hij doet af en toe wel eens mee maar is al snel uitgekeken en wil weer rust. 
  5. Hij vind het fijn dat hij de beste hond ooit is voor jou, maar dat wist hij wel. (Zie 1) ik heb hem uitgelegd dat hij ook relaxen mag. Dat vind hij lastig zie 3. Hij geniet van tijd alleen met je en daar vind hij ook een ander soort rust. Dus lekker af en toe Bengel tijd inplannen 

Terugkoppeling baasje

Maar 1 controlevraag klopt niet. hij slaapt niet in een stoel maar gaat mee naar boven en slaapt daar in een mand of in bed. Rest klopt helemaal, hij gaat altijd mee naar het werk en ligt thuis op een mat of in een hoekje waar anderen niet komen. Hij is gevonden met nog 12 broertjes en zusjes langs de kant van de weg, vanuit daar naar het asiel in Spanje en daarna naar een fostergezin in Nederland. Hij zit vaak met zn poten langs zijn bek en daar haal ik dan haar weg. Bengel is de einzelgänger en bemoeit zich niet zo met de andere honden. Is erg op mij gericht. Hij krijgt op het werk meer te snaaien dan de andere honden en mag vaker los, wat de anderen niet mogen. Dank je wel voor dit gesprek.

Doerak moet controle hebben.

Voor Doerak en zijn baasje mocht ik een gesprek doen om er achter te komen waarom hij zo’n grote behoefte om controle te hebben heeft. Het werd een bijzonder gesprek waarin verschillende technieken samen kwamen.

Controlevragen:

  • Waar word je s ochtends uitgelaten: jullie wandelen een stukje door de stad. Het lastige vond ik aan deze vraag is dat je me op vakantie verteld hebt van jullie wandelingen door de stad en ik weet dus niet of ik deze vraag zelf heb ingevuld of dat het toch zijn eigen antwoord is geweest. Dus of dit antwoord objectief geweest is durf ik niet te zeggen.
  • Waar slaap je S nachts het liefst: ik zie hem opgerold liggen in een mandje met een dekentje.
  • Favo plek in huis: hij ligt zo dat hij goed zicht heeft naar buiten, bij een groot raam. Het lijkt alsof hij hoger ligt als bijv op een bank rugleuning of vensterbank om zo goed door het raam naar buiten te kunnen kijken. Mijn gevoel zegt het eerste, een bank leuning.

Antwoord baasje: De controle vragen kloppen niet helemaal, maar de rest is zo herkenbaar. Hij word uitgelaten op een boerenkerkhof en slaapt bij ons in bed. Wat wel helemaal klopt is zijn favo ligplaats.

Ook dat gebeurd, dat de controlevragen niet helemaal lekker kloppen. Dan is het belangrijk dat je hem wel herkend in het gesprek. Dat is tevens waarom ik graag zo min mogelijk weet over de dieren waarmee ik praat. Je ziet dat er bij 1 vraag al een soort van voorkennis was en dan gaat je brein invullen en ga je slechter luisteren. Zonde maar ook dat gebeurd.

Vragen die je graag in het gesprek wil behandelen:

  1. Waarom zoveel controle over alle situaties
  2. Waarom blaf je zoveel
  3. Ben je blij
  4. Ben je gelukkig met de huidige situatie
  5. Waarom heb je zoveel controle nodig
  6. Waarom eet je zo slecht.
  7. Doe rustig, je bent veilig, wij zorgen voor jou.

Indruk van het dier tijdens het gesprek:

Doerak was bij het begin van het gesprek onrustig en zenuwachtig. Na de eerste heftige antwoorden kwam er meer rust. Vermoedelijk moest dit er eerst uit.

Stenen die voor het dier zijn uitgekozen voorafgaande aan het gesprek:

Voor het gesprek kies ik altijd stenen uit ter ondersteuning van het gesprek. Vaak blijkt achteraf hoe toepasselijk de stenen zijn. 

Een hart van Amethist: 

Amethist heeft een beschermende en zuiverende werking. De steen bevordert zelfinzicht en helpt je om eerlijk te zijn naar jezelf toe over gedrag dat schadelijk kan zijn en niet in dienst is van je hoogste zelf. Het helpt je bijvoorbeeld om verslavingen te onderkennen en aan te pakken. Daarnaast geeft de steen ook inzicht in emotionele processen waardoor bepaalde (pijnlijke) ervaringen verwerkt kunnen worden en ook vermijdend gedrag op dit vlak veranderd kan worden. Amethist is vanwege haar reinigende werking ook heel geschikt om een ruimte te zuiveren. Samen met bergkristal en rozenkwarts creëert het een harmonische sfeer. Omdat het de bovenste chakra’s stimuleert, kan het de intuïtie, spirituele groei en inzichten bevorderen, zeker voor mensen die aan het begin staan van hun spirituele pad. Amethist heeft ook een reinigende werking op het lichaam en een positieve invloed op het zenuwstelsel, hoofdpijn en migraine en nachtmerries en andere slaapproblemen. (bron edelstenen en mineralen.nl)

De Chakra piramide:

Steen die ondersteunt bij de verschillende chakra’s

Uitwerking van het gesprek:

  1. Als ik het gesprek start voel ik direct de onrust in hem. Veel ongecontroleerde oogbewegingen die de omgeving continu scannen. Het gevoel van constant aan moeten staan, op te moeten letten. Zorgen dat hij veilig blijft. Onrust, oververmoeidheid een stuk verdriet uit onmacht en trauma. Een blokkade om het hart van verdriet en trauma. Ik vraag hem waarom hij zo onrustig is en alles zo moet controleren en hij neemt me mee naar zijn leven voor hij gevonden is. Dit is heftig. Hij laat me zien dat zijn moeder iets heel ergs is overkomen. Er hebben ernstige mishandelingen plaatsgevonden en hij heeft het gezien. Hij heeft gezien hoe ze mishandeld werd en hoe ze gilde. De beelden waren verschrikkelijk. Dit te moeten zien als kleine man heeft hem een groot trauma gegeven. Het voelt haast als PTSS en dat kan ik me eigenlijk wel erg goed voorstellen na wat hij heeft laten zien. Ik neem aan dat het lot van zijn moeder onbekend is maar ze is gestorven die dag. Daarna zijn de pups in de vuilnis belandt en gevonden. 
  2. Ik heb het blaffen nodig om mijn gevoel van stress kwijt te raken. De onrust moet er op een of andere manier uit en hij doet dat met blaffen. Het is een uitlaatklep. Ik denk wel dat het goed is om naar een andere vorm van stress afvloeien te zoeken. Misschien dat brokken uitstrooien in het gras ipv in zijn bak geven een hele mooie rustbrenger is voor hem. 
  3. Ik ben wel blij maar oververmoeid door de constante staat van alertheid. Dat zou ik graag willen veranderen. 
  4. Ja op zich wel, maar ik mis een stuk controle over mijn leven. Ik zou graag af en toe “alleen tijd” willen. Gewoon een wandeling alleen, zonder de anderen waar ik tijd heb om te snuffelen. Dat gaat me soms te gehaast. Dan willen de anderen al verder maar ben ik nog niet uitgekeken op de plek waar ik ben. 
  5. Controle geeft me zekerheid. Zekerheid geeft een bepaalde vorm van rust. Al denk ik dat hij in die controle zijn rust niet kan vinden omdat het trauma niet verwerkt is. Dat is de grootste boosdoener van zijn onrust. 
  6. Als ik hem vraag waarom hij zo slecht eet laat hij me een gevoelige plek voelen aan de linkerkant van zijn buik. Een irritatie van ik denk een stukje darm om linkerkant maag. 
  7. Ik vertel hem dat hij nu veilig is. Maar het verdriet van zijn moeder zit hem hoog. Ik zeg dat ik dat begrijp en samen doen we een oefening om zijn verdriet een plekje te geven. Verdriet mag er zijn maar er moet ook ruimte komen om te genezen en het een plek te geven. Ik heb hem laten huilen en elke traan die kwam hebben we samen weg laten vloeien naar de aarde en met de wind mee. Zodat er ruimte komt voor verwerking en hij verdriet beter los kan laten. 

Na het gesprek merkte ik dat ik eigenlijk meer voor hem wilde doen en zei m’n gevoel dat ik met de Healy zijn aura lezen en behandelen moest. Ik heb een aura analyse van hem gemaakt en het is mooi om te zien dat veel dingen die besproken zijn in het gesprek ook weer terug komen in de analyse. Vooral het trauma, moeite hebben met loslaten, gebrek aan acceptatie en het proberen te beïnvloeden van zijn leven vielen hierin op. 

Ook wilde ik hem doormeten met de Healy  om te kijken waar zijn verdere knelpunten lagen. Hier in viel het op dat hij behoefte had aan slaap, emotioneel welbevinden en behoefte had aan de bio energetische 2 groep, waar onder andere het darmsysteem en voedsel gevoeligheid vertegenwoordigd zijn.

Al met al sluiten deze twee metingen ongelooflijk goed aan op wat er in het gesprek ter sprake is gekomen. Het blijft me altijd verbazen hoe dingen dan samen vallen. De uitgekozen stenen, de healy behandelingen en het gesprek vormen een 3 voudige bevestiging.

Ik heb hem vandaag met de healy behandeld en zal dat deze week nog 2x doen. Sterkte met deze lieve schat en ik hoop dat we hiermee hem een beetje kunnen helpen zijn trauma een plek te geven. 

Luna is ziek

Voor het baasje van Luna mocht ik een gesprek met Luna voeren. Luna is ziek en daar wil ze graag iets meer informatie over ontvangen. Bewust is me niet verteld wat er precies met Luna is, aan mijn de taak om uit te zoeken waar ze last van heeft. Let op, ik ben geen dokter en zit ook niet graag op zijn stoel. Het enige wat ik kan doen is een lichaam nalopen en kijken waar ik knelpunten tegen kom. Het is dan aan de dierenarts en het baasje om te kijken of dat matcht met klachten of gedrag en om eventuele diagnoses te stellen. Soms is het wel een fijne bevestiging dat je bijv in de juiste hoek aan het behandelen bent, zoals bleek bij Luna bij de terugkoppeling. zoals altijd start ik het gesprek weer met het stellen van de controlevragen aan het dier. Dit zijn vragen waar ik geen antwoord op weet en vraag aan het dier ze te beantwoorden tijdens het gesprek. na het gesprek controleer ik de antwoorden samen met de eigenaar om te kijken of de antwoorden kloppen.

Controlevragen:

  1. Waar slaapt Luna: het liefst in het hoekje van de bank
  2. Wat vind Luna spannend: als het zoals vandaag hard waait, Kliko’s en vuilnis op straat, door de wijk wandelen en de dingen die ze dan tegenkom. In huis vind ze stofzuigen spannend.

Terugkoppeling baasje:

Luna slaapt het liefst in haar eigen hoekje van de bank. Ze is inderdaad bang voor de Kliko, deze moet ik door mijn huis rollen om hem aan straat te zetten en dat vind ze niet leuk. Op straat vind ze vuilniszakken onprettig en komt ze er niet graag in de buurt. Als het harder waait, regent of koud is wil ze het liefst zo snel mogelijk naar huis en de stofzuiger wil ze altijd in het zuigstuk bijten maar schiet ze bij beweging achteruit.

Vragen die je graag in het gesprek wil behandelen:

  1. Wat vertelt ze over haar gezondheid
  2. Ben je momenteel echt gelukkig
  3. Heeft ze nog wensen voor de toekomst
  4. Is er iets wat ze zou willen veranderen
  5. Wat vind ze nou echt het leukste om te doen
  6. Is er iets wat ze echt niet prettig vind
  7. Zeggen dat natascha erg veel van haar houdt en ze haar enige beste maatje is

Indruk van het dier tijdens het gesprek:

Helder en goed aanwezig. Ze maakt een rustige indruk.

Stenen die voor het dier zijn uitgekozen voorafgaande aan het gesprek:

Elk gesprek kies ik vooraf stenen uit op gevoel. Vaak kloppen deze stenen aardig met de behoeften van het dier. Je zou bijv kleine sten voor je dier kunnen kopen en ze aan hun halsband bevestigen of ze onder het kussen van de slaapplaats kunnen leggen.

Jade: Jade is een reinigende en beschermende steen (met name tegen lichamelijk letsel). Het zorgt voor harmonie en evenwicht en trekt voorspoed, geluk en welvaart aan. De steen bevordert zelfverwezenlijking en zelfredzaamheid en helpt om negatieve emoties en irritatie los te laten. Het werkt in op het hart chakra en bevordert hiermee liefde, verzorging en tolerantie. Jade stimuleert het bedenken van allerlei ideeën en ook de daadkracht om ze in praktijk te brengen. Het is een goede steen om bij je te dragen tijdens een reis of vakantie voor wat extra bescherming. Fysiek werkt jade sterk reinigend, brengt allerlei lichamelijke systemen in balans en verwijdert gifstoffen uit het lichaam. Het heeft een positieve werking op nieren en bijnieren, blaas, het zenuwstelsel, vruchtbaarheid en op het bevallen.

Rozenkwartz: Rozenkwarts is bij uitstek de steen van het hart en de liefde. De steen werkt sterk in op het hart chakra en opent het hart om liefde te ontvangen en om liefde te geven. De steen trekt harmonieuze liefdes- en vriendschappelijke relaties aan en bevordert ook eigenliefde en zelfacceptatie. Rozenkwarts heeft een milde, zachte werking en werkt kalmerend bij verdriet en trauma’s en bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid. De steen maakt ontvankelijk voor alle soorten schoonheid en stimuleert creativiteit en fantasie. Fysiek heeft de steen een positieve werking op het hart, de geslachtsorganen, seksuele problemen, de vruchtbaarheid, borst- en longkwalen en voorkomt duizeligheid. Tenslotte helpt het bij ouderdomskwalen zoals de ziekte van Alzheimer en Parkinson.

Uitwerking van het gesprek:

  1. Ik start het gesprek met te vragen hoe het lichamelijk met haar gaat. Ze geeft aan dat ze het snel koud heeft en snel rillerig is. Dit kan komen omdat ze erg gevoelig is voor kou maar zou ook kunnen betekenen dat ze verhoging of koorts heeft. Ze kan me niet duidelijk aangeven waar haar klachten zitten. Omdat ze dat niet goed kan loop ik samen met haar haar lichaam door en start bij haar hoofd. Rondom haar rechterkant oor, wang, keel voel ik een lichte druk en irritatie. We lopen verder naar beneden langs haar ruggengraat en staart en die voelt oké. Dan ga ik naar haar borstkas en ook daar voel ik een lichte beklemming/ druk rondom longen/ hart. Ik loop de rest van haar organen langs en voel daar verder geen klachten. Voorpoten voeten en nagels geen klachten. Achterpoten links goed, rechts irritatie op de spieren in het bovenbeen, vanaf de knie naar boven en voornamelijk de binnenste spieren. Onderste gedeelte, voet en nagels zijn prima. 
  2. Mijn aard is een stresskippie, maar ondanks dat ben ik wel heel erg gelukkig, ik geniet van lekker thuis mutsen, knuffelen, slapen op de bank, lekker dingen eten, gewoon de simpele dingen van het leven. Lekker veilig binnen. Je maakt me niet blij met wandelingen door de wijk. Dat vind ik heftig. Daar gebeurd teveel wat ik niet goed handelen kan. Waar ik wel heel blij van word is wandelen in de natuur. De rust en de geuren. Om dan na de wandeling lekker warm (!!!) te slapen. Ik hou van warm. Ik denk ook echt dat ze dat wil benadrukken en dat ze het vaak net te koud vind in huis. Buiten ook. 
  3. En 4 ga ik samen voegen. 
  4. Ze heeft niet echt grote wensen voor de toekomst of dingen die ze graag zou willen veranderen. Ze is blij zoals het gaat. Wel komt ze daar terug op de kou en zou het een idee kunnen zijn haar thuis truien aan te doen en buiten een jas. Ik denk dat dit haar klachten die ze me liet voelen aan haar koppie en borst ook ten goede doet komen.
  5. Ze word heel blij van tegen jou aanliggen en van wandelen in het buitengebied. Daar kan ze ontspannen en genieten.
  6. Waar ze veel moeite mee heeft zijn dokters, ik denk dat ze daar door lichamelijke klachten de laatste tijd veel geweest is en dat vind ze echt niet leuk en heel eng.
  7. Als ik haar vertel dat je zoveel van haar houdt en ze jouw allerbeste maatje is, stuurt ze me een heel warm gevoel terug en zegt ze “je bent m’n allessie” 

Terugkoppeling baasje en zus van het baasje.

Zus: de klachten die je beschrijft kloppen precies, maar lijken in jouw beschrijving minder erg dan dat het op het moment is. Luna is heel erg ziek.

Ze denken dat het binnen in luna haar neus langzaam aan het weg rotten is. Ze maakt de hele dag rare geluiden met haar mond en er komt heel veel slijm/snot uit haar neus. Haar neus zit helemaal vol ermee. En het word steeds erger. Ze krijgt steeds minder lucht en heeft ook daardoor vaker een longontsteking.
Wandelen wil ze nog nauwelijks, spelen niet meer.  

Baasje: Op veel dingetjes heb ik een bevestiging van wat ik zelf dacht over Luna en daar ben ik blij mee! Over wat ze aangaf van rechter kant oor wang keel. Bij haar rechter neusgat heeft ze de meeste klachten zoals uitvloeiing van snot En ze heeft vaker van die aanvallen zoals reversed sneezing wat dan via de keel is. Wat ik wel totaal niet wist of zo gezien heb aan haar is dat ze het vaak koud heeft binnen en buiten. Wat ik nou wel gelijk weet is waarom ze dus altijd zo snel naar huis toe wilt als het slechter weer is buiten met harde wind of regen dan is het natuurlijk veel te koud. Vanaf nu gaat ze met slecht weer lekker met een bodywarmer naar buiten en binnen lekker onder een dekentje heerlijke slapen in haar eigen hoekje van de bank.