Communiceren met dieren

Een gesprek met een dier, hoe mooi zou dat zijn?!

Er achter komen wat hem bezighoud en hoe hij de wereld ziet, waarom hij doet zoals hij doet. Waarom hij zo boos is of waar hij toch pijn heeft of simpelweg waar hij blij van wordt. Misschien wil je graag je dier voorbereiden voor een operatie of verhuizing zodat ze begrijpen wat er te gebeuren staat. Of wil je graag een gesprek met je overleden of vermiste huisdier.

Onmogelijk?

Onmogelijk is het zeker niet! Zweverig? Nee valt ook reuze mee. Het is maar net hoe zweverig je het zelf maakt, zelf ben ik vrij nuchter van aard en sta graag met beide voetjes op de grond. Dat het moeilijk is om er in te geloven snap ik heel erg goed. Ik ben de cursus begonnen uit nieuwsgierigheid maar met zeer gemengde gevoelens. Ik was zelf uitermate sceptisch en heb flink getest voor ik het überhaupt in de openbaarheid bracht dat ik aan diercommunicatie deed. Ook ik moest een behoorlijke drempel over. En ook ik ben pas overtuigd dat het gesprek klopt als de controlevragen ook daadwerkelijk kloppen. Diercommunicatie is geen gave of paranormale bezigheid, maar pure training van intuitie, en intuitie bezit elk mens. Iedereen is in staat diercommunicatie te leren, als ik het kan kan jij het ook.

Oncontroleerbaar?

Nee door de controlevragen kunnen we samen goed nagaan of er inderdaad met jou dier gesproken is. Dat maakt het een stuk betrouwbaarder en wellicht ook een beetje meer tastbaar, maar het maakt mij ook kwetsbaarder dan menig diercommunicator die meestal zonder controlevragen werken. Hou er rekening mee dat het nooit exact kan zijn. Ik ga uit bij een correct gesprek als minimaal 50% van de controlevragen kloppend zijn maar meestal is de correctheid van de antwoorden 80-95 %.  Wat je ook moet weten is dat een gesprek bestaat uit een stroom van woorden, beelden en gevoelens. Soms is het heel lastig om de juiste dingen op de juiste plek te krijgen en de binnengekomen informatie juist te interpreteren. Dat is soms even zoeken en daarom geef ik ook ruimte om het verslag na te bespreken mocht dat gewenst zijn. Ook is het goed te beseffen dat een gesprek een momentopname is. Een dier leeft voornamelijk in het hier en nu en zal doorgeven wat er op dat moment belangrijk is. Dan kan het zijn dat de urgentie van de inhoud van het gesprek anders is dan dat de eigenaar voor ogen had.

Hoe werkt het dan?

  • Ik werk graag met een scherpe recente foto waar ik het gezicht en de ogen goed kan zien. Bij overleden dieren is een van de laatste foto’s prima.
  • Ik ontvang graag een 2-4 controle vragen van de eigenaar. Simpele alledaagse vragen waar de eigenaar wel antwoord op weet en ik niet. Vragen als bijvoorbeeld kleur/ materiaal voerbak of halsband, een favoriet speeltje of ligplaats of een andere vraag waardoor jij als eigenaar zeker weet dat het antwoord jou dier betreft als bijv. een specifieke gedraging die bij jou dier hoort in een bepaalde situatie. Deze vragen stel ik ook in het gesprek en komen terug in het verslag. Let op dat je deze vragen niet per ongeluk aan me verklapt door dat het te zien is op de gegeven foto.
  • Dan ontvang ik graag vragen waar je echt graag antwoord op wil hebben of uitleg wil laten geven over aankomende gebeurtenissen als een medische ingreep of bijvoorbeeld een verhuizing. Wil je echt gericht over een bepaald onderwerp spreken is het handig de situatie toe te lichten zodat ik het gesprek beter kan sturen. Dat kan gaan over bijv. probleemgedrag wat hij/ zij vertoond, stress in bepaalde situaties, verdriet of gemis of hoe hij staat in bijvoorbeeld zijn lichamelijke problemen. Ik wil niet echt een limit stellen aan het aantal vragen maar 6-8 vragen is gemiddeld.
  • Ook wil ik graag de naam geslacht leeftijd en woonplaats van het dier. Graag vermelden als het een overleden dier betreft.
  • Dan heb ik een beetje tijd nodig, een gesprek laat zich niet dwingen en zelf moet ik het ook in alle rust kunnen doen en daarna het gesprek voor je uitwerken in de vorm van een verslag. Per week heb ik ruimte voor 2 gesprekken, wat betekend dat de wachttijd op kan lopen tot maximaal 2 maanden.
  •  Kosten voor een gesprek inclusief uitgewerkt verslag en eventueel een nabespreking per mail is €65,- Dit dient u vooraf over te maken. Betaalgegevens ontvangt u na aanmelding.
  • Heeft jullie gesprek haast, omdat je dier ernstig ziek is en je graag wil weten hoe hij zich voelt of omdat hij bijvoorbeeld vermist of iets anders wat niet wachten kan, is geef dit dan aan op het aanvraagformulier. Hier zijn extra kosten aan verbonden. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op om te kijken of dit qua planning lukt.
  • gebruik voor aanmelding het Aanmeldformulier diercommunicatiegesprek

Je kan een aantal oudere gesprekken lezen in het blog ” verhalen an dieren”  en natuurlijk ook op Facebook

©behaveholistic 2023

Er wordt altijd toestemming gevraagd of ik jou gesprek mag plaatsen in het blog nadat we het met elkaar besproken hebben, wil je dat niet is dat natuurlijk prima. Er word niks geplaatst zonder toestemming. Mocht je hier wel toestemming voor geven gebruik ik nooit de naam van de eigenaar in het bericht.