Paard Sterre

  • Is Sterre vriendjes met Kingston?
  • Eet sterre liever uit de houten voerbakken of uit de plastic?
  • Welk kunstje doet Sterre graag?
  • ik zou graag willen weten of sterre pijn heeft

Sterre, mijn eerste paard om mee te praten. Sterre was heel afwachtend en wantrouwend. Ze draaide haar hoofd af en was in eerste instantie niet echt bereidwillend om te praten. Ik moest haar verzekeren dat het in orde was en dat haar baasje graag wilde dat we een gesprek hadden. Een gesloten paard, dat je niet zomaar even vertrouwd. Feedback eigenaar: Sterre is zeer gesloten, moeilijk te hanteren. Heel veel meegemaakt en zeker geen onvoorwaardelijk vertrouwen.

Sterre is geen vrienden met Kingston, wat ze liet zien dat ze haar tanden naar hem optrok, rende met een boze hoge houding en een hoog gehouden staart, veel stof wat opwaaide. Het liefst zou ze hem bijten! Ze vond hem te veel “op haar dochter” Feedback van de eigenaar: Sterre heeft een bloedhekel aan Kingston. Ze kunnen niet samen in de weide want de schopt hem, jaagt hem met blote tanden achterna, zo erg dat ze hem al eens door een hek heeft willen jagen. Kingston is heel gek op haar dochter Lieve en ik kan me voorstellen dat zij dat irritant vind.

Qua etensbak, mijn gevoel was er is iets met hout, maar de plaatjes die ze liet zien was dat ze duidelijk at uit een plastic bak. Dus mijn gevoel aan de kant gezet en voor plastic gekozen. Feedback: Er zijn nieuwe houten bakken maar ze durft er niet uit te eten. Ze eet inderdaad uit een plastic bak.

Als leukste trucje liet ze zichzelf zien staande met haar voorbenen op een autoband. Dat was haar leukste truuk. Feedback eigenaar: Dat is inderdaad haar favoriete truuk. Ze laat hem regelmatig uit zichzelf zien en staat dan te showen in de bak. Als we de beloningen er bij halen word ze helemaal bloedfanatiek.

Op de vraag of Sterre pijn had gaf ze aan van niet. Ik voelde ook geen duidelijke tekenen van pijn zoals bij andere dieren. Iets een trekkend gevoel aan de voorkant van haar achterbenen ter hoogte van het “polsgewricht” Maar niks storends of vreselijk pijnlijk. Na nogmaals duidelijk vragen gaf ze echt aan geen pijn te hebben. Feedback van de eigenaar: Sterre is zo gesloten dat ze geen pijn laat zien. Ze heeft wel wat nare oude blessures vanuit de tijd dat ze het niet zo leuk had. Ik vroeg me af of ze daar nog last van had want ze laat niet zien of ze pijn heeft. Ik zal voor het geval dat de achterbenen de volgende keer laten checken. Haar baasje en ik verwachten niet veel te vinden bij die check.

Op de vraag of ze nog iets over haar verleden wilde vertellen gaf ze aan dat ze dat niet wilde, dat was achter haar en nu leef ik goed. Haar baasje gaf aan dat Sterre nog wel veel woede in zich had. Iets wat ik in het gesprek, op Kingston na, niet echt heb gesignaleert. Ze is ook naar mensen toe niet makkelijk in de omgang. Wellicht kunnen we haar met fytotherapie ondersteunen zodat ze wat minder boos is. Dat gaan we voor haar uitzoeken! Wonden uit het verleden hebben tijd nodig om te slijten helaas. Toch denk ik dat ze wel bezig is met verwerken en loslaten, vooral omdat ze zo duidelijk was op de verleden vraag.

Dank Sterre, dat je toch nog even wilde praten en dat je mn eerste paardje bent! Ik vond het een mooi maar niet makkelijk gesprek en ben heel blij met deze ervaring. Ik heb gemerkt dat het voor mij goed is om meer kennis over paardengedrag en anatomie op te doen want dan kan ik beter inschatten wat er verteld word. Hoop dat je gauw minder boos op de wereld hoeft te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *