Bella en de koude luchtstroom

Bella’s baasje wilde heel graag weten of Bella ergens bang voor was in het nieuwe huis, of ze haar logeerplekje leuk vond en wat er toch gebeurd was tussen haar en de andere hond van hun, of ze graag mee ging op visite en waarom ze soms angstig reageert op het knuffelen van de man des huizes of bezoek.
controlevragen:
1) Wat is bella’s favo ligplaats: groot zacht en donker van kleur. als ik het zou moeten omschrijven zou ik denken aan een grote zwartgrijze fatboy of groot kussen
2) Waarmee speelt Bella het liefst: een knuffeltje met piepje
3) waar eet en drinkt ze: in de keuken vlak naast een houten tafel.
Antwoorden Baasje:  Op de hoek van de bank hebben we een donkerblauw lekker zacht groot kleed waar bella inderdaad graag op ligt. Ze is gek op d’r speeltje met piepje erin (naar andere kijkt ze niet om) en haar eten en drinkbak staat bij de houten eettafel naast een houten kast en de keuken.
Ze maakt een ietswat onrustige nerveuze indruk als ze mee gaat. Op zich gaat ze graag mee en vind ze op visite gaan wel heel leuk. Alleen grote drukte hoeft voor haar niet perse dan blijft ze liever thuis.
Over haar logeerplekje verteld ze het volgende, het is een rustige huiskamer achtige situatie. Geen groot pension ofzo. Qua gevoel was ze er neutraal, niet overdreven vrolijk maar ook geen negatief gevoel. Als het idd kleinschalig was waar ze was dan was het wel een prima plekje, lekker rustig.
Wat er gebeurd is tussen Bella en Delana. Grote vechtpartij, bloed, slijm ,niet loslaten. gillen van bella. Bella kon niet loskomen. Heftige situatie, aanleiding een persoon mannelijke passant waardoor er opwinding ontstond wat escaleerde in deze vechtpartij.
Ze vind vooral het knuffelen eng omdat ik dan het gevoel heb dat ik niet weg kan. Bij mannen meer als bij vrouwen. Het over me heen hangen vind ik eng.
Of Bella bang was in het nieuwe huis? Nee die indruk kreeg ik niet. Ze is snachts onrustig omdat ze het koud krijgt. Ik voel een koude luchtstroom, staat er een raam open vlak bij haar slaapplaats?

Terugkoppeling baasje:

Jeetje toch wel heel herkenbaar hoor.

Ze gaat graag mee in de auto, springt er enthousiast in. Tijdens de rit doet ze wat piepen en loopt ze veel heen en weer. Sinds we haar in de achterbak doen om haar ruimte wat meer af te kaderen en om de ondergrond stabieler te laten zijn dan op de achterbank, gaat dat wel beter, ze gaat dan ook wel liggen.
Ze heeft tijdens onze 5 daagse trip gelogeerd bij een goede vriendin van ons, die gek op honden is. De huiskamer klopt dus, ze heeft een klein huisje. Ze is op zich bij haar altijd wel op d’r gemak. Tijdens de logeerpartij vertelde m’n vriendin dat ze wel doorhad dat Bella mij miste, keek steeds naar de voordeur en was heel alert op geluiden vanuit die kant omdat ik daar natuurlijk uit weg ben gegaan. Bella heeft wel in die periode overgegeven en in huis gepoept (diaree) iets wat ze bij ons nog nooit had gedaan.
Er is inderdaad een heel heftige vechtpartij geweest waarbij Bella er slecht aan toe was. Ik was net de deur uit en mijn schoonvader (die toen bij ons sliep tijdens zijn vakantie) is daarna thuis gekomen en daarna is er dus iets gebeurd waardoor ze zijn gaan vechten. (Delana was een cane corso en Bella was dus geen partij voor haar qua kracht) Ik heb me altijd afgevraagd wat er gebeurd is. Het was een traumatische ervaring voor ons allemaal.

Hoe ze reageert op knuffelen ja dat is heel herkenbaar. Goed om te weten.

Bella haar mandje staat inderdaad onder een raam… die wij graag open hebben staan…. Mandje is intussen verplaatst en er is een waterbakje bij gezet. Ik merkte dat ze ook dorst had s nachts. Deze aanpassingen werken perfect.

Gek in dit gesprek was dat steeds als ik het gesprek met Bella wilde beginnen mn ogen heel moe werden. Ik had steeds het gevoel dat ik een tukkie wilde doen. Mn hoofd leek zwaar te voelen. We konden dit niet geheel herleiden. Wel krijgt Bella beginnend staar op haar ogen en wellicht dat de oorzaak is van de vermoeide blik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *