Ernie de kat

ik heb een heleboel vragen verzonnen, dan kun je kiezen welke vragen je wilt behandelen.

  1. waar slaap je graag
  2. welke kat is je beste maatje
  3. welke kleur heeft je waterbak
  4. je moet elke dag pillen hoe vind je dat
  5. hij krijgt ook elke dag insuline, hoe voelt dat
  6. zit je graag op schoot
  7. heb je last of pijn van de bult op je kop
  8. heb je wel eens kiespijn?

hoe hij zich voelt, of ie gelukkig is, of ie nog wel naar buiten wil en wat voor eten hij lekker vindt.

Ernie, een oudere kat met lichamelijke klachten. Ook hier ken ik de eigenaar en het huis, Ernie zelf ken ik niet. Al is het een hele tijd geleden dat ik er geweest ben, vraag ik me af of het voordeel of een nadeel is dat je het huis en de eigenaar al dan niet een beetje kent? Persoonlijk probeer ik altijd het gesprek zo blanco mogelijk in te gaan. Laat voorkennis zo veel mogelijk los en probeer alleen mee te nemen wat het dier vertelt. Maar dat is lastig, je wilt het zo blanco mogelijk doen maar als je kennis hebt van omgeving is de valkuil dingen naar jou inzicht te interpreteren en per ongeluk ook dingen in te vullen. Ook wil je eigenlijk geen eventuele nieuwe info als zijnde leuke fotos op FB even niet tegen komen. Niet dat ik dat niet leuk vind, maar bij mij bestaat de angst dat dat soort fotos invloed gaan hebben op het gesprek omdat je toch onbewust informatie mee gaat nemen. Dat is jammer want het gesprek word daardoor niet makkelijker. Men zou dan makkelijk kunnen zeggen ja maar dit of dat stond op Facebook dus ze heeft voorkennis. Ernie verscheen een dag voor het gesprek ook op Facebook. Een lieve slapende kat. Ik heb de info meegenomen als zijnde ” het kan een dwaalspoor zijn” haha iets wat ik waarschijnlijk wel zou doen om uit te testen of iemand wel de waarheid sprak en niet aan informatie opzoeken doet. Maar lastiger maakt dat het wel. Dit open besproken te hebben gaan we verder met het gesprek met Ernie.

Ernie was vrij vluchtig in zijn gesprek, beelden kwamen snel achter elkaar en bleven fracties van seconden zichtbaar. Ernie is de eerste kat met wie ik sprak en ik weet niet of dit kat eigen is.. De toekomst zal dat leren als ik met meerdere katten gesproken heb.

Ernie heeft een bult op zijn kop, vraag van zijn baasje was of dat pijn doet. Pijn doet het niet, wel kreeg ik jeuk op de plek van de bult. Ik kreeg de indruk dat het niet continue jeukt maar af en toe even hevig en daarna is het weer over.

Wat is je favo plek. En hier ging ik de mist in met kennis van het huis. Of te minste het zelf invullen er van… Ik kreeg een kamer te zien waar een boog in zit als raam. Ik herkende de plek niet echt maar meende te herinneren dat er in de zijkamer een raam met een boog was. Dit gaf ik dan ook door aan de eigenaar. Die bewuste kamer die ik voor ogen had had geen boog en daar komt hij nooit. De kamer waar hij wel altijd is heeft wel een boog. Les hieruit: niet zelf dingen invullen alleen voorleggen wat je als plaatje hebt gezien.

Zijn waterbak is geen standaard kleine kattenwaterbak. Het plaatje wat ik kreeg was vanuit Ernie’s gezichtsblik onder het drinken een groot wateroppervlak. Je zou haast zeggen een grote teil of grote honden waterbak.Ik dacht bij het vullen plastic te horen maar twijfelde erg of ik het goed gehoord had en heb uiteindelijk voor staal gekozen. Ernie drink inderdaad uit een grote hondenwaterbak van plastic. Les hieruit, bij twijfel niet zelf kiezen en alleen doorgeven wat je waargenomen hebt. Op zich was alleen het grote oppervlak water helder genoeg geweest om te bevestigen dat het idd om een grote waterbak gaat en niet om de standaard kattenbakjes.

Kiespijn, ik voelde niet een sterk aanwezige pijn, iets gevoelig dat wel maar niet storend. Ernie heeft last van tandsteen bleek bij navraag en de eigenaar twijfelt erg over behandelen gezien zijn leeftijd en zijn kwalen.

Zijn maatje is nog even een dingetje. Ik zag een zwart witte kat, naar mn gevoel een kater. Zijn maatje is een tijgermeisje. Dat komt dus niet overeen.. Haar baasje heeft vele katten in de opvang. Dus het wisselt nogal eens. We konden zo niet achterhalen welke kat dat geweest moet zijn. Het zou een kat uit het verleden kunnen zijn maar feit blijft dat het nu niet correct is. Zijn huidige vriendin is zogezegd echt een tijgertje. Ik ben benieuwd of er ergens in het verleden een zwart witje is geweest waar hij het uitstekend mee kon vinden die ergens anders een plekje heeft gekregen of dat hij me in het ootje heeft genomen.

De vraag van het baasje was of hij eigenlijk nog wel naar buiten zou willen. Nee ik voelde totaal geen aandrang om naar buiten te gaan. Hij vond het wel best zo. Ik vroeg me af of hij daarin een keuze had dus vroeg ook de baas of hij vrij kon kiezen. Dat kon hij maar hij ging niet meer. Hij voelt ontspannen en goed in zijn vel. Ondanks de lichamelijke klachten komt hj zeer vitaal over.

De insuline vraag kreeg ik niet goed beantwoord, vond ik een hele moeilijke vraag. Hoe voelt dat? Geen idee, helaas dat antwoord moet ik schuldig blijven.

Vraag die ik gister vergeten te verifiëren heb was de vraag over de pillen. Ik zag niet echt een gevecht om pillen naar binnen te krijgen, geef je ze in pate?

Al met al een redelijk goed gesprek. Hier en daar wat fouten maar de grote linie komt vrij goed overeen. Ik moet opletten dat ik dingen niet zelf ga invullen want daar ga ik soms de mist mee in. Dat heeft te maken dat je zo nauwkeurig mogelijk wil zijn voor een eigenaar, terwij je als je dan misschien minder nauwkeurig probeert te zijn je juist door de eenvoud nauwkeurig bent. Hmm ja een duidelijke les.

Dank je Ernie en baasje voor dit gesprek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *