Diesel een vurige hond

Manneke Diesel, een hond die sprak met veel vuur over de dingen waar hij en zijn baasje mee zat.

Hij begon te vertellen dat hij lange tijd opgesloten zat in een kennel. Ik zag een jonge gefrustreerde vurige hond heen en weer springen en wat was hij boos van hoe hij er bij zat, beperkt in zijn vrijheid. Mensen waren bang voor hem, ze vonden hem gevaarlijk en eng en hij werd nog feller van het blaffen om hem heen. Ook werd er getracht pakwerk met hem te doen maar op een manier waar hem veel geweld is aangedaan. Ik heb met hem te doen, hij voelt woedend over zijn verleden. Hij zegt dat zit me in de weg! Het maakt wie ik ben. Ik denk dan ook dat hij niet van jongs af aan bij zijn huidige eigenaar is en dat hij langere tijd in een asiel ofzo heeft gezeten. Arme kerel wat een onrecht is jou aangedaan. Zijn baasje had een aantal vragen voor hem die we besproken hebben in het gesprek.  1 vraag was of hij pijn heeft in zijn lichaam. Zelf geeft hij aan dat zijn rug (ruggengraat midden) stijf en pijnlijk is en dat trekt richting heupen/ linker bilspier achterpoten. Dat was gelijk het antwoord op de volgende vraag, daarom was het de laatste keer na het speuren zo lastig om de auto weer in te komen. M’n ruggengraat heeft last van ouderdom waardoor dat soort dingen minder makkelijk gaat.

Visite is lastig voor mij omdat ik niet van vreemden en drukte hou in mijn huis. Ik moet de boel bewaken en zij horen er niet. Kinderen vind ik al helemaal niks want die zijn veel te snel van de ene plek op de andere plek. Grrrr dat maakt me boos. Weg moeten ze.

Er is me ook gevraagd hem voor te bereiden op dat hij binnenkort even naar pension moet. Het vind het niet leuk dat hij binnenkort moet gaan. Ik leg hem uit dat het echt even niet anders kan maar dat zijn baasje hem echt weer komt halen. En wat kunnen we doen om het voor hem makkelijker te maken vraag ik. Mn eigen mand mee en mijn denkspelletjes (en ik zie een soort activityball/ kong) Ik vraag hem of iets rustgevends fijn zou zijn, dat leek om op zich wel iets. Meestal raadt ik in zo’n geval een combinatie van een aantal kruiden aan. We merken steeds weer dat dit echt heel rustgevend kan zijn voor honden en dat het vaak net een beetje meer rust geeft.

De tonen van sirenes waar hij erg op reageert zijn zo van toonklank dat hij daar erg gevoellig voor is. Ik heb gevoellige oren aldus Diesel.

Antwoorden op de controle vragen. Tegenover mijn slaapplek is een soort grote kast met glazen ruitjes. Ik krijg eten in de ochtend van een meisje onder begeleiding van een man.

Bij het bespreken van het gesprek werd duidelijk dat hij tegenover een tuinhuisje slaapt met raampjes er in, zelf had ze gedacht dat hij de blauwe zandbak zou noemen. In de ochtend krijgt hij eten van de vrouw, in de avond van de man, dit klopt dus niet geheel.

Diesel is inderdaad niet van pup af aan bij deze mensen. Hij heeft tot een jaar in een kennel in een schuurtje gezeten met nog een hond. Hij kwam 1 uurtje per dag uit de kennel en de rest zat hij er in opgesloten. De mensen waren bang voor hem, bang dat hij de dochter uit het gezin iets zou aandoen. Zijn eigenaar heeft inderdaad politietraining met hem proberen te doen. Wij kunnen geen visite ontvangen zonder dat hij de boel op stelten zet en hij kan niet bij bezoek. Ik had gedacht dat het een beschermingsdrang was niet zo zeer waak.  Naar pension gaan is echt wel een probleem want hij heeft last van gerichte agressie, we gaan bespreken of zijn eigen spullen mee kunnen. Zijn rug is inderdaad een fiks probleem, daar krijgt hij ook pijnstilling voor. Alleen de heupen herken ik niet, heb meer het idee dat het naar voren naar zijn schouders trekt.  Verrassend wat er uit gekomen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *