Een troostende Furio

Controle vragen voor Furio

  1. houdt Fuurtje van vis of fruit
  2. kan je makkelijk of moeilijk bloed prikken bij furio
  3. heeft furio een stalen bak.

Een consult doen met iemand die je kent en een hond die je goed kent is heel moeilijk, vind ik althans… Je wilt niet je eigen kennis/ mening laten doorklinken in het verhaal en ondertussen klonk bij mij steeds de vraag, is dit info omdat ik het weet of is dit info omdat Furio het zegt.. We moesten dan ook erg lachen bij het opstellen van de controlevragen omdat een deel simpelweg al af viel door weten en de situatie kennen. Ook de vraag of Furio last had van zijn ogen wilde ik niet want op de foto zijn duidelijk traanogen te zien dus ik kon bij voorbaat al zeggen ”ja Furio heeft last van z’n ogen” en dat willen we niet. Ik wil echt kunnen aantonen dat het geen doorgestoken kaart is. Nou zegt zijn Baasje, hij heeft sinds kort ook een beschadiging aan 1 van zijn ogen, misschien kan jij vertellen aan welk oog? Oke dat is wel het proberen waard. En, zei ik lachend, de vraag wat voor voerbakje hij heeft gaat ook niet op want ik weet dat je in stalen bakken voert. Nou vraag het hem toch maar maar dan wel graag wat specifieker, was het baasjes antwoord.

Het gesprek begon met huilen en een zeer verdrietige Furio. Mijn baasje is heel verdrietig en dat vind ik heel erg, ik wil niet dat ze verdriet heeft. Dat weet ik Furio want ze heeft net 1 van haar liefste vriendjes verloren. Ik wil niet dat ze verdrietig is.. Nee manneke, ik ook niet maar dat hoort bij verlies. We praten nog even hier over maar dat houden we tussen fuur, zijn baasje en mij.

Fuur laat me voelen dat zijn linker oog schurend en trekkend aanvoelt, is dat het oog van je beschadiging? Ja links voelt als het beschadigde oog. Maar wat nog meer opvalt is zijn linker kaak. Op het scharnier en tegen de laatste boven kies aan voelt het ook pijnlijk. Vooral het scharnier.

Fuur kan je me vertellen wat voor voerbak je hebt? Er klinkt voer wat valt in een bak.. Huh.. het klinkt als steen, geen staal! Kan je me de kleur ook laten zien? Beige, ik zie een beige stenen bak..

Hou je van vis of fruit? Verse vis en kiwi komen voorbij.

Dan laat hij zien dat hij in de auto zit, ze rijden en hij heeft zichtbaar plezier. Waar ze zijn weet ik niet want ik zie alleen de voorstoel en het dashbord. Het raampje zit een beetje te hoog voor zijn formaat. Maar het meegaan is belangrijker dan het zien.

Grappig is dat als hij thuis is, ik geen andere honden zie. Ik weet dat er bijna 30 andere honden in huis wonen en dat het een drukte van belang moet zijn. In zijn beleving zijn die er simpelweg niet. Ja Sjors word even vernoemd, das een druktemaker, zooooo stom! En mouse die hem likt aan zn bek, irritant maar acceptabel. Van Sjors en Mouse weet ik hoe ze zijn en wat ze doen dus wilde ik verder niet meenemen als eikpunt. Maar wat het leuke aan dit gedeelte was is dat voor hem de rest eigenlijk niet ter zake doet. Hij leeft zijn eigen leven in zijn eigen wereld.

Furio bloedprikken is dat moeilijk of makkelijk bij jou? Moeilijk, heel moeilijk. En ik zie een tegenstribbelende wawa.

Terugkoppeling baasje:

Ach sneu, ja hij heeft vandaag de hele dag achter me aan gelopen als ik verdrietig ben is mij bij me in de buurt. En is vandaag meegegaan in de auto, lang niet geweest en dat moet ik dus echt vaker gaan doen. Hij heeft niks met de andere honden en bemoeit zich nooit, speelt niet en ligt niet tegen de anderen aan. Vis lust hij graag, niet als brokje of visolie dat vind hij vies maar verse vis vind hij lekker. We eten vaak samen fruit en de kiwi ligt altijd bovenop. Hahaha hij heeft inderdaad een stenen beige bak, die is alleen voor hem. Het is inderdaad zijn linker oog die beschadigd is, zijn kaak moet ik nakijken, want dat weet ik niet of dat pijnlijk is maar dat zou best kunnen want hij heeft ook een plek op zn kop. Bloedprikken bij Furio is een drama.. hij moest in het verleden vaak bloedprikken, een heidens karwei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *