Bronco

  1. wat voor soort voerbak heeft hij
  2. waar slaapt hij
  3. waarvoor is hij voor het laatst naar de dierenarts geweest
  • hoe voelt Bronco zich
  • is hij gelukkig?
  • zit hij ergens mee
  • mist hij iets
  • hou je van je baasjes
  • hoe was zijn jeugd
  • is hij angstig en waarom?
  • we willen graag weten wat er in zijn koppie omgaat

Het gesprek met Bronco begint en eigenlijk schrik ik van zijn neerslachtigheid. Als je hem in zijn olijke koppie kijkt verwacht je een vrolijk hondje in het gesprek. Maar Bronco loopt vast in zijn angsten. Eigenlijk, zo zegt hij, begrijpt hij de wereld niet. En dan niet de wereld van oorlog of narigheid maar zijn wereld. Hij is bang voor vele dingen. Onweer, vuurwerk, vreemde mensen, situaties die hij niet goed kan inschatten en niet goed begrijpt. Dat maakt hem onzeker en bang. Ook zijn jeugd was niet leuk. Ik zie kleine pups verdwaast rondlopen op een vieze plek met honger en dorst. Moeder was niet te zien in het plaatje en ik denk dan ook dat hij veel te vroeg bij haar vandaan is gehaald. Nee een heppiedepeppie situatie was het zeker niet. Natuurlijk is hij blij met zijn situatie nu, daar mist hij niks. Hij is gek op zijn mensen en heeft nog een hondenvriend. Maar die angsten voeren (in de gesprek althans) de boventoon. Daardoor kan hij niet vrij genieten en dat geeft hem stress. Dat is iets waar wel iets mee gedaan moet worden. Zijn baasje en ik bespreken dit en ik heb haar doorverwezen naar een gedragsdeskundige op het eiland. Persoonlijk denk ik dat een beetje hulp om wat rust in zijn koppie te krijgen hem heel goed zal doen. Koppie op kereltje, jou zonnetje gaat echt wel weer schijnen. Dit zijn dan van die gesprekken dat ik wenste dat ik meer kon doen op afstand.. Ik sluit het gesprek af door nog een portie extra liefde te sturen en ga dat de aankomende dagen nog een paar keer aan hem sturen, hopelijk helpt hem dat een beetje.

Natuurlijk hebben we de controlevragen ook behandeld in het gesprek, maar omdat het gesprek zelf best pittig was wilde ik niet met de controlevragen starten in de uitwerking van het gesprek. Bronco heeft een stalen voerbak, als slaapplek zag ik een heel lekker zacht wit opgemaakt bed met meerdere grote kussens ik denk dan ook dat hij bij zijn eigenaren op de slaapkamer slaapt, Hij is het laatst bij de dierenarts geweest voor zijn voorpootje. Ik zie ze bezig met zijn pootje maar kan niet goed zien wat ze doen. Ik denk bloed afnemen of een afgescheurde nagel ofzo behandelen. Ze hebben zijn poot vast en zijn daar met hem bezig.

Terugkoppeling baasje: Het beeld wat je van hem schetst klopt. Bronco is voor vele dingen bang. Vreemde mensen weet hij niet goed mee om te gaan, vuurwerk onweer ook. We hebben hem met 5 weken uit een rot situatie gehaald. Hij heeft idd nog een vriendje. Hij eet niet uit een stalen bak maar drinkt wel uit een stalen bak. Zijn mandje staat in de gang dus niet in onze slaapkamer. Maar hij heeft een tijd lang zonder dat we het wisten op het bed in de logeerkamer geslapen. Dat bed is wit opgemaakt, maar heeft maar 2 kussens. Hij is inderdaad voor zijn voorpoot bij de dierenarts geweest. Niet voor bloedprikken of nagel maar zijn poot lag open en moest behandeld worden. We gaan onze lieverd helpen om de wereld beter te snappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *