Kyra

  • heeft ze het naar haar zin in NL
  • mist ze iets of iemand uit Cur
  • Waarom is ze zo snapperig naar dora
  • ze is erg op haar roedeltje gesteld, kan je er achter komen waarom ze zich bij grotere groepen wat aftijdig houdt. is dit angst, verlegenheid of onzekerheid?
  • hoe vind ze het dat karel naar eigen keuze boven kan slapen?

Kyra had twee gesprekken nodig om tot een goed gesprek te komen. De controlevragen waren minder dan 80% goed en dat gaf bij ons twijfel. In het eerste gesprek kwam ook niet Kyra duidelijk naar voren zoals ze is. Ook het tweede gesprek was bij de start niet makkelijk, ik kon me niet super concentreren en had moeite Kyra vast te houden in het gesprek. Het was even puzzelen met de eigenaar om de informatie op de juiste plek te krijgen. Je moet je voorstellen dat je gevoelens woorden en plaatjes binnenkrijgt die jij als ontvanger moet gaan interpreteren. Bij sommige honden gaat dit langzaam en heel duidelijk, bij sommige honden gaat dit heel snel en krijg je aanknopingspunten/ woorden. In een gespek kan zich dat afwisselen van hele duidelijke zinnen en plaatjes tot een flitsbeeld en een woord en moet je uitkijken dat je geen details mist. Zo ook bij Kyra.

De controlevragen waren moeilijk deze keer. Ze liet meer omgevingssituaties zien dan duidelijke rituelen bij aanlijnen of het geven van voer. Door in dat geval de omgeving te omschrijven wat ze liet zien kwamen we er achter dat de situatie kloppend was al was de volgorde van uitdelen van voer en aanlijnen niet geheel correct.

Kyra heeft het naar haar zin in Nederland, waar ze vooral van geniet zijn de frisse verse geuren, vooral van vers groen gras. Enige waar ze soms een beetje moeite mee heeft is de temperatuur. Die is wel fris. Terugkoppeling. Kyra is echt meer dan dol op groen gras en neemt daar meer dan uitgebreid de tijd om alles te ruiken.

Op de vraag of ze iets of iemand mist uit Curacao gaf ze de kleur geel, een rood hek in een witte muur, vanaf de linkerkant van de tuin bekeken vanaf een verhoging… De beste vriendin van haar baasje woont in een geel met rood huis, met een rood hek bij een beige muur. Daar kwamen ze vaak en dat vond Kyra altijd erg leuk. Ze zaten daar vaak op de veranda en keken vanuit de linker kant op het rode hek.

Dora houdt geen rekening met haar persoonlijke ruimte en walst overal dwars overheen. Dat vind ik niet leuk! Ze loopt voor mijn voeten. Terugkoppeling: Dora blijkt inderdaad een heuse tank te zijn die over alles en iedereen heen walst. Ze houdt daarbij niet echt rekening met de andere honden.

Wandelen in grote groepen vind ze helemaal niks, te groot te chaotisch en geen overzicht, ze houdt van overzicht en orde, niet van chaos. Terugkoppeling ja ze is zeker van het overzicht en houd niet van drukte dus ik kan me zeker indenken dat ze daarom die wandelingen niet leuk vind. Ik loop bewust met haar al achteraan.

Kyra heeft er totaal geen problemen mee dat Kareltje boven slaapt. Hij heeft het nodig, ik niet zegt ze. Ik weet waar hij is en dan is het goed. Terugkoppeling, Kyra taalt er totaal niet naar om ook boven te liggen.

Ps Kareltje die zo verdrietig was, doet het uitstekend op de kruidentherapie. Komt tot rust, meer in balans en beter in zijn vel. Mooi om te horen als aanpassingen effect hebben <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *