Olly en zijn bal in de kist

Olly is de laatste tijd wat uit zijn hum en baasje wilde wel graag weten wat er scheelde en of hij daar wat over zeggen kon. Ze was natuurlijk ook benieuwd wat hij zoal te vertellen had.

Controlevragen:

  1. welke poot heeft hij gebroken gehad toen hij 1 jaar was.
  2. wat is zijn favo bezigheid
  3. vind hij naar de dierenarts gaan vervelend

En ik wil graag weten wat hij van Murdock vind en waarom hij slecht in zijn vel zit. En ik wil graag weten of hij pijn heeft. We weten bij aanvang van het gesprek dat hij wat last van zijn oog heeft.

Ik twijfel over de gebroken poot tussen links voor en links achter en loop alle poten nogmaals na. Ik kies voor links voor want daar voel ik net boven de elleboog iets pijnlijke plek. Bij zijn favo bezigheid klinkt het starten van een auto dus kies ik voor autorijden. Bij de dierenarts zie ik een vrolijke hond op de grond staan die verwachtingsvol en vrolijk staat te doen, een goede sul. Ik vond het wel wat vreemd want het past eigenlijk helemaal niet bij zijn rastype om vriendeljk te zijn tegen een vreemde die aan hem moet zitten. Terugkoppeling van de eigenaar: Zijn linker achterpoot is gebroken geweest, maar ik begrijp dat je pijn voelt aan zijn linker elleboog want gister kwam daar rommel uit zijn eeltplek op zijn elleboog. Autorijden vind hij hartstikke leuk maar ik denk dat zijn favoriet zijn bal is. Bij de dierenarts is het een grote sul, is vriendelijk maar zodra ze aan hem moeten zitten word hij heel boos. zodra dat weer klaar is is hij weer helemaal oke en vriendelijk. Ook al kloppen de controlevragen niet 100% besluiten we toch het gesprek verder te evalueren. Te meer omdat de controle ook niet als heel fout uitgelegd kunnen worden. We waren benieuwd wat de rest zou brengen en of daar toch nog iets typisch Olly bij zou zitten zodat de kleine twijfeling die er bij ons was weggenomen kon worden.

Mijn leven is goed zegt hij, lekker wandelen, slapen, goed eten en lekker de boel bewaken. Dat spel vind ik fantastisch. Ik heb de grootste lol als mensen op straat angst voor me hebben en doorlopen. Daar geniet ik van. Mensen vinden me heel gevaarlijk en eng maar haha die kunnen niet weten dat ik eigenlijk best heel lief ben. Hij komt me over als een hond met een gouden karakter. 1 die kwaad lijkt maar geen vlieg kwaad doet. Ik zou zonder problemen naar binnen durven stappen als zijn baas thuis is. Binnen de poort is goed, buiten de poort bewaakt hij. Een Rambo, stoer van buiten, zacht van binnen, het ruwe bolster blanke pit idee.

Lichamelijk lopen we langs. Zijn oog irriteert hem, ik zie hem schuren met zijn kop langs objecten omdat het jeukt. Voel duidelijk de onderrand van zijn linker oog schuren. Alsof er een haartje schuurt. Ook zijn linker schouderkolom voelt wat pijnlijk aan. Een beetje als overbelasting door gewicht en ouderdom. Verder signaleer ik op de eerder genoemde elleboog links voor na niks bijzonders. Dus linker oog, linkerschouderkolom en linker oog.

Ik vraag hem naar Murdock en dan gebeurd er iets vreemds. Als ik gesprekken voer heb ik altijd een hangertje met bergkristal in mn handen. Vind ik fijn, een soort totem zeg maar. Bergkristal zorgt voor zuiver, en dat is wat ik graag wil, een zuiver gesprek. Zonder enige kracht breekt het kristal van het hangertje en ligt ineens los in mn handen. Vreemd! Ik voel de scherpe randen van het hangertje en daarna de zachte gladde vormen van de steen. Ergens vermoed ik dat deze gebeurtenis zijn relatie met Murdock beschrijft en dat de relatie niet in orde is. Ook zegt hij, ik zet hem op zijn plaats, jonge honden moeten hun plaats kennen. Oud en nieuw zegt hij nog. Het klinkt brommend. Hmm. ik besluit deze gebeurtenis zo door te geven, niet goed wetend hoe dit in te vullen.

Dan besluit hij met 2 dingen. Als ik dood ga wil ik naar zee, daar vind ik het mooi. Of ik dat absoluut wilde doorgeven. En hij beschrijft een houten kist. Ik denk een koloniale kist. Daar zit iets in wat van hem is en wat hij hebben wil. Als ik het zou vernoemen dat zou zijn baasje weten wat het was. Ik denk een bal of een dekentje.

Terugkoppeling van de eigenaar. Olly is thuis de goedheid zelve, maar op straat is het echt een ander vehaal, dan bewaakt hij als een gek. Zijn oog was bekend maar ik ga het zeker op een ingegroeide wimper checken. We blijven het nog even zalven. Zijn schouder zou best een pijnplek kunnen zijn. We houden het in de gaten, en geven hem op het moment natuurlijke pijnstillers om te kijken of hem dat wat beterschap brengt.

Van Murdock schrik ik een beetje van je verhaal. De relatie was altijd erg goed maar sinds een tijdje is hij erg explosief. Hij is echt knetterhard tegen hem en pakt hem gigantisch hard aan ook als Murdock echt niks doet en ook niks terug doet blijft hij doorgaan en moet ik echt ingrijpen.

Oef wil hij echt naar zee als hij dood gaat? Uit mezelf had ik hem daar nooit naar toe gebracht. De zee vind ik prachtig maar ik vind het vreselijk als ik aangespoelde dode dieren vind. We praten er nog even over en komen dan op een mooie middenweg. Misschien eerst cremeren en dan naar zee.

Een houten kist.. ik heb een houten klapbank waar ik spullen van de honden in bewaar die ik niet zo vaak nodig heb. Verdraaid! Daar heb ik pas nieuwe ballen in gelegd! We grinniken…. toch nog de bal, zijn favoriet, die naar voren komt..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *