Een hond, een taak en ware vriendschap

Sommige dieren komen in een mensenleven met een taak.  Zo ook deze hond van dit verhaal. Zijn kleine vriendje en hij hebben samen een taak. Kleine vriend heeft gezorgd dat hij hulp kreeg na een periode op de straat en de hond zorgde voor hem als stabiele vriend in een niet zo makkelijke periode. De hond begeleidde zijn kleine vriend. Vanavond kreeg ik de vraag een spoedconsult te doen. De hond had vrij plotseling fikse lichamelijke problemen gekregen en men wist niet goed waar ze stonden op dat moment.

“ik wil nog geen afscheid nemen kleine vriend maar mijn taak zit er op, mijn tijd is bijna op. Maar echt verlaten zal ik je nooit.” Hij verteld over hun spel samen, dat ze samen kiekeboe spelen en dat hij maar aan kiekeboe hoeft te denken en hij bij hem zal zijn. Het liefst wilde hij zelf gaan, tenzij het lijden te groot werd. Hij is dankbaar voor wat hij kreeg en dankbaar voor zijn taak.

Met een brok in ons keel beseffen we ons dat hij aan zijn laatste fase is begonnen en dat het afscheid niet heel lang meer op zich zal laten wachten. Iets wat zijn grote baasje eigenlijk al vermoedde.  Het kiekeboe spel was iets wat de hond en zijn kleine vriend regelmatig bleken te spelen. Je hart breekt in 1000 stukjes als je die feedback krijgt. Kinderen en honden kunnen zo’n speciale vriendschap hebben. Zeker als ze samen komen met een taak. Een speciale taak.

Lieve kleine vriend, lieve speciale hondevriend, lief groot baasje en de rest van het gezin, veel sterkte de aankomende tijd. Stiekem hoop ik nog op een wonder en dat jullie nog een tijdje samen zijn. Geniet nog even van elkaar <3

(natuurlijk hebben we in dit gesprek ook de controlevragen besproken, die klopten gelukkig ook. Maar veel meerzeggend was zijn persoonlijke boodschap over hun gezamelijke spel. Dat maakte de controlevragen totaal overbodig. Vandaag geen foto en geen naam uit privacyoverwegingen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *